Hjem DestinasjonerNordenDanmark Porsche-treff i Tivoli

Porsche-treff i Tivoli

av Reiseliv
Danmark Porsche Tivoli 0905 Hoved

Porsche er blant de racerbilene som har vunnet mest i bilens historie. Nå møtes 60 lekre firhjulinger i København.

Det tyske designikonet gir gutta hjertebank og skaper lett drømmer om baneløp. Lørdag den 9. mai kl. 11.00 kan du se et fantastisk syn i København: 60 klassiske Porscher kommer kjørende inn gjennom Tivolis Hovedinngang for deretter å stilles ut på Plænen.

Når øynene faller på en Porsche 911 fra 1965 blir de fleste gutter og menn mo i knærne. Interessen for den klassiske Porschen er – tross finanskrisen – stadig stigende i Danmark der bilene importeres, restaureres og fremfor alt kjøres som aldri før. Tidløs design, rendyrket kjøreglede og drømmen om å eie en Porsche er med på å skape den store passjonen for de potente bilene.

Tivolis gjester får se en rekke modeller av den klassiske sportsbilen; alt fra den første Porsche 356 og frem til den legendariske 911 som med sin formidable kjøreegenskap og design har skrevet seg inn i bilhistorien. Mange av av bilene har sin opprinnelige, enkle utformning med rene, enkle linjer, mens andre fremstår som brutale kraftkarer fra 80- og 90-tallet med store vinger, skjermer og brede felger.

Mange vil nok falle i svime over felgene på en Porsche 911 RS 2.7 fra 1973, den enorme ”hvalhalen” på en Turbo fra 1993 eller en liten elegant Speedster fra 1956. Det blir definitivt en stor utfordring å klare å rive seg løs fra sportsbilene som står utstilt frem til kl. 23.00.

Porsche ble grunnlagt av Ferdinand Porsche i Stuttgart. Den første Porschen kom på markedet i 1948 og bar navnet Porsche 356.

I dag produserer Porsche blant annet modellene 911, Cayenne, Boxster, og Cayman. Porsche-modellene gjennomgikk konstante forbedringer i årene 1948-89. Bilene fikk større og kraftigere motorer, men forble tro mot grunndideen om oppbygging og design.

Du vil sikkert like disse artiklene også