Hjem DestinasjonerNorden Reis fra jobben med god samvittighet

Reis fra jobben med god samvittighet

av Per Henriksen
Norge Vafftech 0811 Hoved

Stadig flere reiser ut av landet for lengre tid, men har sin business i Norge. Da oppstår et problem: Regnskapet.

Nå nærmer det seg årsslutt og regnskap som skal gjøres opp for året som gikk. For alle som reiser mye eller har langtidsopphold i utlandet, kan dette til tider by på problemer.

Løsningen er internett basertregnskap, og Ole Kristian Hornnes, daglig leder i Vaxtra.no sier at det nå finnes systemer som gjør det uhyre lett å være geografisk uavhengig, til enhver tid.

– Det du skal se etter er en tjeneste som erstatter behovet for et installert økonomisystem som knytter deg til kontoret. Du skal se etter fordelene du har av å benytte en nettbasert tjeneste, slik som fleksibilitet, tilgjengelighet og funksjon, samt integrasjon med andre tjenestetilbydere vil du virkelig ha et nyttig verktøy. Uansett hvor i verden du er, sier Hornes.

Alt du trenger, sier han er tilgang til internett. Og nå finnes det trådløse nettverk i fleng rundt i verden, hoteller, kjøpesentra, flyplasser med mer,
pluss internettkafeer.

– Det betyr at det du tidligere kun kunne gjør på kontoret, kan du nå gjøre over alt. Til og med om du sitter godt på en benk i en park, sier han, med et smil.

Han viser til det nettbaserte regnskapssystemet han selv har utviklet og som er godkjent av skattemyndighetene.

– Det er ikke engang nødvendig å installere noe på egen laptop. Alt ligger på vår server og tilgjengelig via internett. Og alle oppgraderinger skjer automatisk hos oss, sier han.

I dette systemet kan fakturaer sendes ut som e-post, eller skrives automatisk og legges i konvolutter hos Vaxtra.no som postlegger dette i Oslo.

– Eller begge deler, bemerker Hornnes. For å understreke at du kan være sikret at fakturaen kommer frem.

– Ved bestilling går du gjennom en automatisert wizard for ditt nye økonomisystem. Når du er ferdig med de få skjermbildene som kommer opp, vil du ha den nye nettsiden din oppe og kjøre med en gang. Alt med fullt regnskap og eget domenenavn.

Han sier også at det er en stor fordel at nye brukere deltar på et seminar som Vaxtra arrangerer. Her får de full gjennomgang av alle muligheter, helt fra start til avsluttende årsregnskap.

– Vi har Torsdagsseminarer som er gratis, og kan også tilby seminarer hvor vi går dypere inn i bruken av systemet.

– Det er klart at for mange er det en stor lettelse og utrolig praktisk å kunne oppdatere seg så ofte som mulig med regnskapet, også når man er på tjenestereise eller tar litt langfri.

– Mange har jo kjøpt seg feriebolig i utlandet. Med et internettbasert regnskapssystem er manglende regnskapsførsel nå et tilbakelagt stadium, selv ved langvarig fravær, sier Hornnes.

Du vil sikkert like disse artiklene også