Home DestinasjonerNordenSverige Dyreopplevelser hos Nordens Ark i Sverige

Dyreopplevelser hos Nordens Ark i Sverige

by Pelle Nilssen

Våren er en hektisk tid hos Nordens Ark i Sverige med våryre lam, kaninunger, kyllinger og killinger som kan besøkes og klappes.

Nordens Ark feirer 25-års jubileum i år. Dette er et ekstraordinært reisemål og en helt atypisk dyrepark i et vakkert kulturlandskap på en gammel herregård.

Parken ligger bare 20 motorveimil sør for Oslo, nær E6 og Smögen.

Nordens Ark er en privat, ikke-kommersiell stiftelse som arbeider for å gi truede dyrearter en fremtid, og det store utvalget av dyr fra mange land i det flotte anlegget spenner fra kyllinger til tigre og leoparder. Her er over 100 arter og raser fra klima som likner det nordiske.

I jubileumsåret er det mange ekstra aktiviteter, som for eksempel at lørdag 10. mai foregår Ekoloppet. Dette innebærer en innvielse av den naturskjønne Ekoparken.

I helgen rundt selveste fødselsdagen; 14. juni blir det festligheter utenom det vanlige med sang, musikk, konkurranser og mye annet spennede. Da ønskes den nye persiske leoparden velkommen. Det gjør også HKH Kronprinsesse Victoria, som er Nordens Arks høye beskytter.

Sommerprogrammet vil blant mye annet by på rovdyrmating, ponnyridning, guidede turer og ekskursjoner, og de minste kan hoppe i høyet, forsøke seg på balansering og besøke mange forskjellige klappedyr.

Spesielt for barn, men også for voksne, er den fornyede Zoolympiaden, der man kan sammenlikne dyr med mennesker.

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.