Home DestinasjonerNordenSverige Fritid og kortferie på Gøtakanal

Fritid og kortferie på Gøtakanal

by Reiseliv
2013-05-21 Gøtakanal Hoved.jpg

Fritid og kortferie på Gøtakanal: Båtfolkets endrede ferievaner gjør at Gøta kanal tenker nytt foran sesongen 2013. I år lanseres billetter for kortere båtreiser på kanalen, og det innføres ny prisklasse for de minste båtene.

Når Gøta kanal åpner slusene mandag 6. mai vil man for første gang kunne kjøpe en kanalbillett for en kortferie på kanalen. Det betyr at man kan teste ut kanallivet uten å bruke en større del av ferien på reisen. Det nye tilbudet kommer som et svar på båtfolkets endrede ferievaner, der ønsket om å oppleve mest mulig på kortest mulig tid står i fokus.

– Vi vet at den moderne familie gjerne har flere destinasjoner på programmet i løpet feriedagene, og at mange derfor ikke har tid til å seile hele Gøta kanal i sommer. Ved å tilby muligheten til å seile deler av kanalen til en redusert pris, kan også de uten kanalerfaring få teste ut slusene på en litt kortere båtreise, forteller markeds- og informasjonssjef i AB Göta kanalbolag, Anna Meyer.

Ekspressferie

Ekspressferie er en reisetrend som de siste årene blitt benyttet i sammenheng med korte storbyferier eller aktivitetsreiser, men blir nå introdusert i kanalsammenheng med tre korte pakketurer på Gøta kanal: Man kan enten seile Mem-Söderköping, Motala-Borensberg eller Sjötorp-Lyrestad, alle tur/returreiser, med opp til tre netter i gjestehavn inkludert.

Nytt for i år er også Gøta kanals oppdaterte app, som nå gjør at man kan se hvor alle passasjerbåtene befinner seg på kanalen til enhver tid. Appen gir også informasjon om blant annet aktiviteter og sykkelruter akkurat der man er langs kanalen.

Åpner for mindre båter

I sesongen 2013 får Gøta kanal også en ny prisklasse for de minste båtene opp til 5,99 m. Hensikten er å gjøre det mer attraktivt å ta med seg mindre, åpne båter på kanalen, enten man seiler dem hit selv eller kjører dem på båthenger.

– I Skandinavia dreier båtmarkedet mot mindre åpne båter, noe som reflekterer det moderne båtfolkets bruk av båt. Vi kommer til å se flere mindre båter på kanalen i årene som kommer, og dermed også flere overnattinger på verthus og hotell. Vi ønsker å være lydhøre i forhold til båtfolkets nye ferievaner, noe som er grunnen til at vi satser på kortferier, forteller Anna Meyer.

Miljøåret

Gøta kanal har fokus på miljø i 2013, noe som gjenspeiles i de fleste aktiviteter, overnattingstilbud og menyer langs kanalen i sommer. I år går 100 kroner av billettinntektene fra fritidsbåtene til planting av trær, et tiltak som klimakompenserer alle båtreisene på kanalen.

For mer informasjon om kortferie og priser, se http://www.gotakanal.se/sv/Gotakanal/Egen-bat-pa-Gota-kanal/

Fakta om kortferie på Gøta kanal:

Distanse: Mem-Söderköping, Motala-Borensberg og Sjötorp-Lyrestad

Pris: SEK 600 pr. distanse inkl. tre netter i gjestehavn.

Tid: Gjelder under kanalens høysesong, 5. Juni – 20. August 2013

Tilbudet kan bare benyttes én gang pr. båt

For mer informasjon om årets aktiviteter, se www.gotakanal.se

Opplev kanalen med trailingbåt: http://www.gotakanal.se/sv/Gotakanal/artiklar/Trailerramper/

Årets priser på Göta kanal, se http://www.gotakanal.se/sv/Gotakanal/artiklar/Priser/

Her kan du lese om flere av miljøtiltakene langs Gøta kanal i sommer: http://www.gotakanal.se/Gotakanal/Gota-kanal-miljoar-2013-/

Liker du artikkelen Fritid og kortferie på Gøtakanal?

Liker du artikkelen Fritid og kortferie på Gøtakanal, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.