Hjem DestinasjonerNordenSverige Herregård med egen urtehage

Herregård med egen urtehage

av Lena Östling
Sverige Hennickehammar 0905 Hoved

En drøm for enhver kokk er å ha en egen urtehage. For Hennickehammars kokker er dette blitt til virkelighet!

Den svenske herregårdens kjøkkensjef Björn Ståhlberg strever hele tiden etter å virkeliggjøre sine drømmer.

Et ”statement” for Hennickehammar har alltid vært den gode maten, hva er hemmeligheten spør vi Björn?

– En stadig utfordring etter de for dagen aller beste råvarene! Derfor liker vi ikke så godt å bestemme menyer lenge i forkant. Prikken over i-en blir nå vår fantastiske urtehage, svarer Björn.

Etter et antall år som coach og leder for det kvinnelige kokkelandslaget i Sverige, Team Milko, med en rekke fremganger i bl.a. OL, fokuserer Björn nå helt og holdent på å få Hennickehammars Herregård til den matoase han drømmer om.

Han har fått den flotte utmerkelsen Cordon Bleu medaljen! Det er ”Svenska Kockars förenings” hedersmedalje for betydelige innsatser for Svensk Gastronomi gjennom arbeidet med Svenska Juniorkocklandslaget.

Grillterrassen vil stå i fokus i sommer, den kommer til å være levende og innbydende for ikke å si uimotståelig. Kokkene har flyttet grillene nærmere gjestene for å kunne invitere til spennende møter og gode samtaler. Interessen rundt matlaging er som kjent stor, man vet aldri hvordan en grillkveld på Hennickehammar kan utarte seg.

For å ytterligere forsterke følelsen av nærhet til gjestene har man laget ett skjønt ”inne fast allikevel ute” rom, rommet er i direkte tilslutning til grillterrassen.

Når man befinner seg i disse omgivelsene bør hvert sekund utnyttes til å få være ute, spesielt om sommeren. Det er koselig å sitte her og koble av med en sommerdrink før maten, nyte av den vakre parken og innsjøen samtidig som kokkene forbereder dagens grillkveld. Mmm, dufter gott…

Avstanden til Hennickehammars Herregård fra Oslo er 30 mil. Herregården har 55 rom spredd i de forskjellige bygningene.

Les mer på Hennickehammar og Filipstad

Du vil sikkert like disse artiklene også