Hjem DestinasjonerNordenSverige Påsken på herregård i Värmland

Påsken på herregård i Värmland

av Lena Östling
Sverige Vermland Hennickehammars 0802 Hoved

Det er ikke alltid at den norske fjellheimen er beste stedet for påskeferien. Prøv Värmland, kun 30 mil fra Oslo ligger Hennickehammars Herregård.

Hennickehammars Herregård er et sted man lett blir forelsket i. Den vakre herregårdsbygningen fra 1700-tallet ligger omkranset av skog like ved Hemtjärn, like utenfor Filipstad i Värmland.

Her kan man gå tur i områdene rundt herregården, benytte seg av det såkalte ”Må Bra-programmet” i relaksavdelingen, om sommeren tar man gjerne en dukkert i tjernet eller spiller golf på Saxå – en av Sveriges vakreste golfbaner.

Dessuten finnes det gym, tennisbaner og muligheter for en rotur på tjernet. Eller kanskje du vil prøve fiskelykken i Hemtjärn – fiskeutstyr kan du låne på stedet.

I år 2005 gikk to av Sveriges mest brukte restaurantguider, “Vägarnas Bästa” og “Gourmet´s 199 Bord” sammen i en heldekkende guide: White Restaurangguide og ga Hennickehammars Herregård høyeste karakter. I den nye utgaven for 2007 får man fortsatt høye karakterer.Nå har Hennickehammar fått tilbake sin tidligere kokk, Björn Ståhlberg, som har vært borte fra restauranten i tre år. Björn har en lang merittliste som bl.a. lagleder for det svenske juniorkokkelandslaget (OL-gull og OL-sølv) og de senere årene for det fremgangsrike kvinnelige ”MILKO-laget”.

Det var også Björn som sto bak satsingen på Hennickehammars kjøkken som førte frem til posisjonen som et av Värmlands beste kjøkken.

Björn har en diger og kreativ kunnskap innen sitt fag og har også et brennende interesse for å løfte frem lokalt produserte råvarer. Nå skal han lede an og ta gourmetopplevelsene til nye høyder.

Påskepakken består av overnatting i to døgn, to 3-retters middager, 2 frokostbuffeer og påskebord en av dagene og koster kun fra SEK 2.495,- per person.

Avstanden til Hennickehammars Herregård fra Oslo er 30 mil.

Du vil sikkert like disse artiklene også