Home DestinasjonerNordenSverige Restaurantkonsept i skogen med Michelin-belønnede kokker

Restaurantkonsept i skogen med Michelin-belønnede kokker

by Trond Thorud
restaurantkonsept

Restaurantkonsept i skogen: Sammen med fire svenske Michelin-belønnede kokker lanserer Sverige The Edible Country – en 100 millioner hektar DIY-gourmetrestaurant. Menyen består av ni smakfulle retter som gjestene tilbereder og lager selv i naturen.

Et sånt restaurantkonsept, som fokuserer på råvarer hentet fra naturen, er gratis og reservasjoner er åpne for alle gjennom Bookatable.com fra og med 3. mai. Konseptet er laget i samarbeid med de fire Michelin-belønnede kokkene, Titti Qvarnström, Niklas Ekstedt, Jacob Holmström og Anton Bjuhr. Gjennom dette initiativet ønsker Sverige å vise verden hvor lett og tilgjengelig sunn mat kan være.

Restaurantkonsept med syv håndlagde trebord

Restaurantkonsept

Alle foto: August Dellert

Syv håndlagde trebord blitt plassert over hele landet, med kjøkken- og matlagingsredskaper klare til bruk. Bordene kan reserveres perioden mai til september.

Dersom det er fullbooket, er det fortsatt mulig å besøke The Edible Country og tilberede mat på et hvilket som helst annet foretrukket sted i svensk natur.

I en hektisk hverdag har bearbeidet mat blitt hverdagskost for folk flest. Sunnere og naturlige alternativer oppfattes ofte som kompliserte og vanskelig å få tak i. Med The Edible Country ønsker våre svenske naboer å vise hvor lettvint det kan være å lage smakfull, naturlig og sunn mat – med ingredienser tilgjengelig i naturen.

Matlaging utendørs med ingredienser

Restaurantkonsept-For meg har svensk natur alltid vært en av mine største inspirasjonskilder når jeg lager mat. Timene jeg har tilbrakt i skogen har fått meg til å innse at matlaging utendørs, med ingrediensene rett foran meg, er kjernen i svensk mat.

-The Edible Country er et symbol på hvor lett, nær og ukomplisert mat kan og bør være, forteller Niklas Ekstedt.

Rettene på menyen varierer avhengig av sesong, slik at det er mulig å finne ingrediensene i naturen gjennom hele året. Blant rettene er skogsbuljong med posjert abbor og stekt urtesmør, og fersk røkt røye med kantareller og gjøkesyre. Dette er bare noen av de spennende smaksopplevelsene du finner i The Edible Country, hvor det er mulig å reservere bord fra og med 3. mai.

Mer om Sveriges nye restaurantkonsept

Restaurantkonsept

Foto: August Dellert

The Edible Country er et svensk initiativ, som setter fokus på Sveriges naturlige og sunne spiskammer hentet fra naturen. En meny laget av fire av Sveriges toppkokker med utgangspunkt i Sveriges naturlige råvarer, er nå tilgjengelig for alle å nyte.

Sammen med menyen finner du oppskriftene og beskrivelser på hvor man finner ingrediensene og hvordan man tilbereder dem. De syv bordene er plassert i Skåne, Västsverige, Lappland, Jämtland, Småland, Stockholms skjærgård og Värmland. The Edible Country er en åpen invitasjon til alle som vil oppleve- og nyte råvarer hentet rett fra svensk natur.

Liker du artikkelen restaurantkonsept i skogen i Sverige, så gi oss like på Facebook


Du kan søke hoteller verden rundt og bestill direkte her på Reiseliv


.. ... .
Reiseliv er Norges eldste reiselivsmagasin på Internett, startet i 2000.

Ferietips: Høstens 20 spennende opplevelser i Sverige

ferietips

Tjolöholms slott i Halland: Her får barna mulighet til å hilse på gårdens dyr. Foto Tjolöholm Slott

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.