Home DestinasjonerNordenSverige Slottsferie og herskapelig liv i Sverige

Slottsferie og herskapelig liv i Sverige

by Yvette-Marie Solem

Slottsferie og herskapelig liv i Sverige: Slottsferie er drømmer om et herskapelig slottsliv med pust av en annen tid, kan raskt bli virkelighet. Unn deg en helg i sus og dus med slottsferie i Sverige.

Slottsferie på Thorskogs slott
Man sier at eventyr sjelden eller aldri blir til virkelighet, men da har man ikke vært på Thorskogs Slott. Dette Torneroseslottet ble bygget i 1892, og ligger kun to og en halv time fra Oslo, i Svartedalens trollske urskog som minner om et slottsliv i svunne tider.

En slottsferie oser av sjel og atmosfære, og alle rommene på Thorskogs slott har navn etter tidligere eiere av slottet og deres hustruer. Både George W. Bush med hustruen Barbara, John Major, Mikhail og Raisa Gorbatsjov, er kjente gjester som har overnattet på dette slottet. Også det svenske programmet «Stjärnorna på Slottet» og andre filmer har vært spilt inn på dette stedet opp gjennom årene.

Thorskogs slott er også blitt et populært sted for å feire bryllup, men mange reiser også hit for å finne roen under sin slottsferie.

Her er noen av aktivitetene ved Thorskogs Slott når du har en ekte slottsferie: Bading i vedfyrt stamp, skogstur med leirdueskyting og bueskyting, sjokoladesmaking, vinsmaking, gastronomisk aften, kriminell helg med mord og mysterier samt golf. www.thorskogsslott.se

Kronovalls Vinslott
Visst blir man imponert når man med en enkel håndbevegelse – med en ekte sabel i hånden, vipper opp korken på en flaske champagne med et lite «poff».

Dette skjer på Kronovalls Vinslott i Skåne, som er Sveriges eneste vinslott. Slottet ble bygd på 1700-tallet. Hvert rom har fått navn etter de forskjellige druesortene. På dette slottet får man sjansen til å fordype seg i champagnens historie.

I slottets vinkjeller som befinner seg åtte meter under bakken, ligger det 10 000 flasker med svensk musserende vin. Her får man kunnskap om champagnens historie. I tillegg får man innsikt i hvordan prosessen foregår fra drue til ferdig champagne.

I vinkjelleren får du også demonstrert hvordan du kan åpne en champagneflaske med en sabel, noe du også kan prøve selv under tilsyn. Et nyttig triks som du selv kan briljere med senere i selskapslivet. www.kronovall.se

Teleborgs Slott
Greven Fredrik Bonde var i det romantiske hjørnet da han bestemte seg for å bygge denne ridderborgen som en bryllupspresang til sin kone.

I dag er Teleborg Slott som ligger utenfor Växjö sentrum, et rolig sted der kreativiteten blomstrer. Slottet som ble bygget i 1900, har beholdt sin atmosfære fra forrige århundreskifte. www.teleborgsslott.com

For flere slottsopplevelser når du vil ha slottsferie: smultronstallen.se  

 Les også Idylliske steder i Norden
Wroclaw og jakten på byens gnomer: Mens turister vanligvis pleier å titte opp på bygninger, beundrer arkitektur, kikker på høye kirketårn og i butikkvinduer.

Liker du artikkelen Slottsferie og herskapelig liv?

Liker du artikkelen Slottsferie og herskapelig liv, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller kommenter på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Har du skrivekløe?

Les her hva du kan gjøre med det. Du inviteres til å skrive din artikkel her på Reiseliv under Din Reiseartikkel

Lik og del

Del artikkelen på dine sosiale medier, gled venner, kjent og bli kjent med noen. Klikk på ikonene under:

Kontakt oss

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:

    Leave a Comment

    Du liker kanskje også

    Reiseliv

    Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.