Home DestinasjonerNordenSverige Små tigerunger venter på sommergjester

Små tigerunger venter på sommergjester

by Pelle Nilssen
2013-06-28 Tigerpark Bohuslen.jpg

Små tigerunger venter på sommergjester: Den atypiske dyreparken Nordens Ark i Bohusläns vakre skjærgård får superspennende, nye attraksjoner i disse dager, og de mange tusen nordmenn som kommer til å besøke svensk vestkyst i sommer kan glede seg til å få se både amurtiger-unger og jerve-unger.

To jervvalpher ble født i begynnelsen av året og er blitt riktig store og aktive og utfolder seg i stor stil i innhegningen.

Men som sjelden og eksotisk attraksjon er de tre amurtigerungene langt større. De ble født for kort tid siden, en hann og to hunner, og i løpet av de nærmeste ukene fram til skoleferien begynner, vil de utvikle seg til energiske og aktive tigerunger som helst sikkert vil gi besøkende en stor opplevelse. Amurtigeren er verdens største tigerart og behøver beskyttelse for å overleve i vill tilstand.

Også verdens minste hjortedyr er blitt født i Nordens Ark. Det skjedde i midten av mai, da en liten pudu-hann kom til verden. Da var den på størrelse med et marsvin, nå er den enorm; som et A5-papir. Den er litt av et syn!

Men det har vært babyboom hos fuglene også. Like etter påske ble tre slagugleunger klekket ut, og fire storkeunger er kommet, og flere er på vei. Fjellgjessene ruger akkurat nå flere egg enn noen gang. Man venter 58 unger, og etter sommeren skal de plasseres i villmarken i Nord-Sverige. Det ansees som spesielt gledelig at Ölands-gåsen har fått en unge. Denne fugletypen er det nemlig bare ca. 100 igjen av i Sverige.

I løpet av sommeren vil det hver eneste dag være mulig å være med og se på når dyrene mates, og man kan lære seg masse spennende om ulike sjeldne dyr.

Barn tilbys også å være med på ekspedisjon hos dyrene. Det er tre varianter, en som foregår en ettermiddag, en heldags og en med overnatting utendørs og nattevandring.

Nordens Ark har et utmerket familiehotell, og bor man der, får man gratis adgang til parken. Det tilbys også gratis kaiplass for de som kommer med båt. Nordens Ark er en privat stiftelse som har som oppgave å ta vare på og drive avl av utrydningstruede dyrearter. NA ligger et kort stykke fra E6 i Norra Bohuslän, ca. 20 raske mil fra Oslo og nær avkjøringene til Smögen og Lysekil.

Parken er åpen hele året – www.nordensark.se

Liker du artikkelen Små tigerunger venter på sommergjester?

Liker du artikkelen Små tigerunger venter på sommergjester, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.