Home DestinasjonerNordenSverige Sverige: 25 kalde år på ishotell

Sverige: 25 kalde år på ishotell

by Yvette-Marie Solem

Sverige: 25 år er gått siden dørene til det iskalde ICEHOTEL, verdens første og største hotell bygget av is og snø, åpnet for første gang i Sverige. Siden den gang har hotellet utviklet seg år for år. I anledning 25-årsjubileet presenterer ICEHOTEL Jukkasjärvi flere iskalde nyheter, som et eget rom med en utforming som innsiden av en klokke, et rom som hyller trykkekunsten og isskulptur-kurs for alle sine gjester.

Verdens første og største hotell bygget av is og snø ligger i Jukkasjärvi, en liten landsby helt i toppen av Nord-Sverige. Stedet har kun 1100 fastboende, men på tross av sin lille størrelse har landsbyen gjort seg kjent på grunn av sitt majestetiske ishotell.

Iskald minimalisme med frostet is på Icehotellet.

Iskald minimalisme med frostet is på Icehotellet.

Iskald jobbing 

ICEHOTEL er det den utgir seg for å være; et hotell laget av is. Med sine 5500 kvadratmeter, bygget av 1000 tonn naturis og 30000 tonn «snice», en blanding av snø og is, ruver denne i Jukkasjärvis vinterlandskap. Rundt 1000 mennesker bidrar hvert år med å bygge ICEHOTEL. Hele 50 000 besøkende reiser hit hvert eneste år.

På hotellet finnes både kalde og varme rom, men det er hovedsakelig kulda som tiltrekker seg folk fra verden over. Ikke mange hotellopplevelser kan måle seg mot å sove under pelspledd i en majestetisk seng langet av is, etter en deilig drink i hotellets egen isbar.

Designer nytt hvert år

12.desember åpner dørene til Sveriges vinterstolthet igjen, med mange nyheter innen design og opplevelser. Alle de iskalde rommene er unikt utformet. «Time Piece» ser ut som innsiden av en klokke, mens «Prime Mate» bringer gjestene inn i en frodig regnskog. I suiten «Hot Type», vil gjestene sove midt oppe i trykkeprosessen – en hyllest til grafikken og trykkekunsten. Rommet er en visuell påminnelse om et håndverk som er i ferd med å bli oppspist av vår digitale verden. Hvert år konkurrerer både designere og kunstnere fra hele verden om å få sitt bidrag visualisert i hotellet. Over 100 forslag har blitt vurdert, og Creative Director, Arne Bergh, forteller at årets ICEHOTEL er et kunstverk satt sammen av bidrag fra 42 kunstnere fra 11 ulike land.

-Hvert år, tenker vi at «dette må være det beste hotellet vi noen gang har gjort». Jeg er helt sikker på at dette året ikke vil være noe annerledes. Vi er veldig spente på å se ideene som ble presentert for det tjuefemte hotellet ta form, og gleder oss til åpningen, sier Bergh.

Les også:

Slottsferie i Sverige

Dyreopplevelser i nordens ark i Sverige

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.