Home DestinasjonerNordenSverige Sveriges beste kafeer

Sveriges beste kafeer

by Yvette-Marie Solem
kronoberg, sverige

Sverige: Søta bror er glad i nettopp noe søtt, nærmere bestemt den lille pausen i hverdagen som de kaller «fika». En god fika, består ofte av en kaffe og en kunstferdig bakervare som inntas gjerne på en kafé. Er du på tur over grensen, er det vel verdt å legge inn et stopp på en av disse perlene!

En sterk tradisjon for fika har bidratt til at det finnes utallige fine, små og store kafeer over hele Sverige. White Guide er Nordens ledende restaurantguidesystem, og siden 2013 har også kafeer fått en plass i guiden. White Guide Café kåret nylig Sveriges beste kafeer for 2017, og kom i tillegg med en bred guide over andre svenske kaféperler.

Så hvis du er på jakt etter det perfekte fikasted: Her er White Guides og VisitSwedens favoritter!

VÄSTSVERIGE

Nygrens Café, Alingsås (2017)
Alingsås kalles gjerne fika-hovedstaden, her kan man til og med bli med på egen fikavandring hver lørdag mellom april og oktober. Den koselige Nygrens Café ligger midt i en gammel handelsbygning midt i byen.
Les mer her

Conditori Nordpolen, Vara: (2017) 
Denne kafeen har eksistert i 114 år, og både Svensk prinsesstårta og klassiske kanelbullar står på menyen.
Les mer her

Esti Bønor & Brød, Vara (Nykommer i White Guide Cafe i år) Mye av råvarene i maten som serveres her kommer fra lokale produsenter og bønder, og den koselige kafeen som ligger en time fra Gøteborg, er vel verdt et besøk.
Les mer her

GØTEBORG

St Agnes Kafé, Göteborg (nykommer i White Guide Cafe i år)
Her ligger fokus på veganske alternativer, og her finner du alt fra kanelbullor til kladdkaka til linsesuppe og grillede smørbrød.
Les mer her

STOCKHOLM

Fikabaren (Nykommer i White Guide Cafe i år)
Her serveres kaffe fra små kaffeprodusenter som har tett kontakt med kaffebøndene, for å sikre at produksjonen skjer under gode og rettferdige forhold. Serverer også kaker, boller, smørbrød og salater.
Les mer her

GOTLAND

Rute Stenugnsbageri, Lärbro
Bakeriet har åpent om sommeren, og brødet her er basert på rene og naturlige råvarer og bakes i stenovnen. Smia er bygget om til kafé, og her serveres nydelig fika for alle besøkende.
Les mer her

SKÅNE

MAT- & CHOKLADSTUDION, Malmø (Nykommer i White Guide Cafe i år)
Sentralt plassert i Malmø ligger et kombinert mat -, butikk- og sjokoladestudio hvor man kan kjøpe med seg deilige kaker, eller sette seg ned for en fika rundt kjøkken-øya midt i lokalet.
Les mer her

HALLAND

Kassett kaffe etc , Varberg
Den populære sangeren Cecilia Vennersten startet i 2007 opp kafeen, som også byr på en delikat butikk hvor man kan kjøpe delikatesser, kaffe, te, smykker, bøker og mye mer.
Les mer her

SMÅLAND

Café Haget, Öland
Rett ved havet ligger sommerkafeen som med en nøye komponert meny og lokalbrygget øl, er et selvsagt stoppested om man befinner seg i nærheten. Til lyden av bølgeskvulp kan du nyte en hjemmebakt bulle eller en deilig rabarbra- og ananaspai med krem, perfekt for en fika.
Les mer her

PM & Vänner Brød & Sovel, Växjø
En ny entusiasme for kvalitetsbrød og en enorm kjærlighet til faget ligger i bunn her, og menyen bærer også preg av denne kjærligheten. Teamet som jobber her skaper deilige fristelser av surdeig, fullkorn og smørdeig, og her finnes noe for både de søtsugne og de matsultne.
Les mer her

Rudenstams Gårdsbutik & kafé, Huskvarna (Nykommer i White Guide Cafe i år)
Her serveres alltid eplemost fra egen gård, og eplekaken bakes på egen frukt. Menyen er sesongbasert, så man får de beste smakene tilpasset hver årstid.I gårdsbutikken får man blant annet kjøpt frukt fra gården – alt etter sesong.
Les mer her

DALARNA

Café Zorn, Mora
Zorngården er et av Sveriges mest berømte kunstnerhjem, hvor kunstnerne Anders og Emma Zorn bodde på tidlig 1900-tall. I år feirer gården 75 år som museum, og i kafeen som er knyttet til museet finnes alt man trenger til en god fika.
Les mer her

Sverige: Mye godt å spise på hos Halland Kassett-kafe i Varberg

Les også:

Sverige: Den rullende matrenden – foodtrucks

Sverige: Kulinariske stjernedryss i Gøteborg

 

 

 

 

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.