Home DestinasjonerNordenSverige Sykkelruter i Sverige, fem fine forslag rett over grensa

Sykkelruter i Sverige, fem fine forslag rett over grensa

by Reiseliv

Sykkelruter i Sverige er det mange av. Her har vi satt opp fem forslag i områder som ligger rett over grensa. Sverige er et sykkelvennlig land, med godt utbygde sykkelveier i et variert landskap.

Hva er Unionsleden?
Hvor er det mulig å leie sykkel i Vest-Sverige?
Hvor ligger
Nordiska Akvarellmuseet?

Sykkelferie er en flott og miljøvennlig måte å oppleve natur og komme rundt i byer og bebygde områder. Reiseliv gir deg forslag til en passer perfekt helgetur på to hjul.

Selv om sommeren er på hell, har vi mange varme sensommerdager i tiden fremover. Det er mye som kan nytes fra sykkelsetet. Vi kan nevne strender og hav på Kattegattleden i Halland eller idyllisk sykling rundt innsjøene i Dalarna. Og ikke å forglemme at du kan trå deg gjennom både Norge og Sverige gjennom Unionsleden.

Du kan faktisk sykle fra Norge og Sverige på sykkel, gjennom det som heter Unionsleden. Denne sykkelveien mellom Moss og Karlstad åpnet i 2021, og har fått navnet Unionsleden. Navnet er inspirert av den norsk-svenske unionen som ble etablert i Moss i 1814, og deretter ble oppløst i Karlstad i 1905. 

Sykkelruten Unionsleden er 350 kilometer og delt opp i syv ulike etapper. Ruten går gjennom flere kommuner i tidligere Østfold, og deretter gjennom vakre Dalsland i Vest-Sverige. Så ender den i Karlstad i Värmland.

Underveis sykler du gjennom koselige småbyer, idylliske innsjøer, grønne skoger og åpne landskap. Utvalget av bra spise- og overnattingssteder er mange underveis.

Her kan du lese mer om Unionsleden

Kattegattleden – Sveriges første nasjonale sykkelvei

Kattegattleden er Sveriges første nasjonale sykkelvei. Denne strekker seg 39 mil langs Kattegat, mellom byene Gøteborg og Helsingborg.

Begynn i en av disse byene, kan du sykle gjennom vakkert kystlandskap i Skåne og Halland. Underveis har du massevis sandstrender å hvile ved, gode restauranter og fylle på med energi, nyte lokalbefolkningens vakre og velstelte hager, beundre gamle herskapelige slott og sjekke inn på koselig overnattingssteder.

Ikke glem å ta lange pauser for et bad på en av sandstrendene i Halland. Her kan du fange ferske skalldyr i vannkanten og la landskapet bergta underveis.

Kattegattleden les mer.


.


Vänerleden er en ny sykkelrute rundt Sveriges største innsjø

Sykkelveien Vänerleden er helt ny og denne strekker seg rundt Sveriges største innsjø Vänern.

Dette er en sykkelvei som gir deg mye vakker natur, mange spennende severdigheter, interessante bykjerner, koselige kafeer og fine overnattingssteder.

Vänerleden er totalt 640 kilometer lang. Du kan fint dele den opp i kortere etapper. Men hele tiden er du i nærheten av Vänerns klare vann og fantastiske naturområder.

Noe du ikke må glipp av er gamlebyen i Mariestad, slusene i Sjötorp, akvedukten i Håverud og helleristningene i Högbyn.

Om Vänerleden 

Siljansleden – 31 mil i Dalarna

Siljan er Dalarnas største innsjø. Rundt denne kan du sykle 31 mil på sykkelstier. Sykkelstiene slingrer seg gjennom bygdene langs Siljan og de nærliggende innsjøene Oresjön, Skattungbyn, og Orsasjön.

Skilting er det langs hele sykkelruten er slik at det er enkelt å finne fram. Har du ikke egen sykkel med deg, så kan du leie disse på en av sportsbutikkene i regionen.

Underveis på rundturen kan du gjøre en rast i idyllisk setermiljø, raste under tretoppene eller ved vannet. Mange fine stoppesteder vil du oppleve på denne sykkelturen.

Mer om sykling i Dalarna

Øya Tjörn er bilfri

Øya Tjörn i Bohuslän er en sykkeldestinasjon som kan nås lett fra Norge, faktisk bare et par timers kjøring. Øya har mange bilfrie. Her kan du sykle deg gjennom vakker natur og gjøre stopp ved spennende severdigheter.

En sykkeltur på Tjörn er innholdsrik, fordi det finnes et rikt utvalg av kulturelle opplevelser. Blant disse er Nordiska Akvarellmuseet, skulpturparken Pilane og sildeholmen Klädesholmen.

Når du følger grønne sykkelskilter, havner du på riktig vei. Sykkelkart kan du få på Tjörns turistbyrå i Skärhamn. Her er det også sykkelutleie om du kommer ruslende på to bein.

Les mer om sykling på Tjörn

I Vest-Sverige har du mange steder du kan leie sykkel, og du selv ikke tar med deg din egen på sykkelferie i Sverige. Sjekk ut her hvor du finner sykkelutleie.

Følg oss på Facebook, Linkedin, Instagram og Youtube

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:

    Du liker kanskje også

    Reiseliv

    Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.