Home DestinasjonerNordenSverige Vasaloppet på sykkel, heter Cykelvasan i Dalarne i Sverige

Vasaloppet på sykkel, heter Cykelvasan i Dalarne i Sverige

by Per Henriksen

Vasaloppet på sykkel i august. Det foregår i Dalarne. Velg et kort løp som passer de fleste, eller bryn deg på de lange og drøye kilometerne. Sykkelfest blir det uansett, rett over svenskegrensa i dagene 12. til 20. august.

Hvor mange kilometer er Vasaloppet på sykkel?
Hvor i Sverige foregår Vasaloppet på sykkel?
Er Vasaloppet på sykkel en ny konkurranse?

Hva er en MTB-sykkel?

Dalarna hevder å være et sykkelparadis med et stort mangfold av løyper. De skal ha en stor grad av støtte i den påstanden.

Etter to års pause ønsker endelig Vasaloppet syklister velkommen tilbake, og sykkelløpet Cykelvasan, et av sykkel-Sveriges store sportsarrangementer inviteter til en heidundrende sykkelfest.

Årets Vasaloppet på sykkel har en ekstra fynd over seg ved at sykkelkonkurransen fyller 100 år. Her kan du lese om den store sykkelfesten og nye sykkelopplevelser i Dalarna. Skreddersydd for deg som liker deg på to hjul.

Cycelvasan er et historisk sykkelløp

Cykelvasan er et historisk sykkelløp med start i Sälen og målgang i Mora. Dette er en innholdsrik MTB-rute langs skogsveier, setre og gjennom granskog. MTB står for Mountain Bike, eller på norsk; terrengsykkel.

Cykelvasan har et løp som kan passe de fleste. Det enkleste er kun 32 kilometer. Og vil du bryne deg på litt er det bare å tråkke i vei mellom trærne i et løp på utfordrende 94 kilometer.

I år kommer du til et helt nytt målområde i Mora. Her er der bedre tilrettelagt for både deltakere og publikum.

Også en sykkelfest skal ha løp og konkurranser, liveband og musikk, foodtrucks, after bike, after run og mye mer. Dette er samlet i Tinghusparken i Mora og foregår hele uka.

– Det skal bli veldig gøy å ønske både deltakere og publikum velkommen tilbake til Vasalopparenaen i sommer. Endelig kan de få ta del i vårt nye målområde og få oppleve den fantastiske atmosfæren og følelsen på stedet. Vi regner med ekstra bra stemning siden det er 100-års jubileum og håper at mange tar turen for å heie fram deltakerne i sykkelsporten, sier Mats Rylander, prosjektleder i Vasaloppet.

Sykkelsprint med elitesyklister

Cykelvasasprinten i Lindvallen fredag 12. august bør du ikke gå glipp av. Denne skjer i nærheten av Sälen.  

Spesielt inviterte elitesyklister konkurrerer om seieren i det som heter Cykelvasasprinten, et flott og spennende oppvisningsløp for publikum.

I nedre delen av Lindvallens slalåmbakker i Sälen bygges det en publikumsvennlig bane, hvor konkurransen går som stafett mellom 4 lag. Disse består av en syklister fra senior herrer, senior damer, junior damer og junior herrer.

Cykelvasasprinten gir publikum muligheten til å komme nært innpå syklistene og se deltakerne sykle hele løpet.

Hvis du selv ønsker å teste banen er det muligheter for dette alle andre dager enn Cykelvasasprinten. Banen har også et Strava-segment som gjør det mulig å teste seg selv mot de beste syklistene.

Dalarne er super for sykkelentusiaster

De fleste av sykkelløypene i Dalarna er lagt opp av Biking Dalarna. Her er det et samarbeid mellom flere reisemål i Dalarna. Jobben er å gjøre vakre skogsområder lett tilgjengelig for besøkende, slik at hver enkelt skal kunne finne en passende sti.

God mat og overnatting er det lett å finne rundt sykkelområdene I år er et forberedt et nytt konsept som heter Outdoor Qualified. Dette gir informasjon til gjestene om overnattingssteder som er spesielt tilrettelagt for friluftsopplevelser.

Blant annet om sykkelvask og oppbevaring, kyndig personale som kan informere om løyper eller tilbud om matpakke til turen.

Se detaljer Vasaloppets kalender

Les mer om Dalarna som sykkeldestinasjon her og her

Følg oss på Facebook, Linkedin, Instagram og Youtube

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:

    Du liker kanskje også

    Reiseliv

    Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.