Home DestinasjonerNorden Til topps for en god sak

Til topps for en god sak

by Martin Fremstad
2013-11-19 Til topps god sak Hoved 2.jpg

Til topps for en god sak: I september besteg Martin Fremstad og Anders Riis Nilsen Vest-Europas høyeste fjell, Mont Blanc. Friluftsentusiastene valgte å gjøre turen til en innsamlingsaksjon for fattige barn.

Det var i desember i fjor at de to Porsgrunn-guttene kom opp med ideen om å gjøre noe mer enn bare å dra på en utfordrende guttetur. Det ble raskt klart at begge ønsket å bidra med noe positivt til fellesskapet, og tanken på å samle inn penger til et godt formål ble sådd. Ideen fikk næring og vokste, og snart befestet den seg.

OPPFYLLE DRØMMER
– Vi er heldige som har muligheten til å realisere drømmen vår, og vi ønsker å kunne gjøre det samme for andre. Ideen om å samle inn penger til et godt formål oppsto tidlig i planleggingen, og den har vi holdt fast i, sier Anders. Han understreker at de hele tiden har hatt et ønske om å knytte innsamlingen til et lokalt forankret prosjekt.

BARN HJELPER BARN
– Derfor tok vi kontakt med Barnas Fredspris som holder til i Porsgrunn. Dette er en veldedig organisasjon bestående av barn og unge, som hvert år samler inn penger til jevnaldrende i fattige deler av verden. Ledelsen var gledelig overrasket da vi kontaktet dem, og et samarbeid ble umiddelbart etablert, forteller Martin. Sammen ble de enige om et konkret mål; å samle inn penger til to nye klasserom på skolen for Ogiek-stammen i Kenya. – Dette er en skole som for få år siden ble bygget for penger gitt av Barnas Fredspris. Det felles initiativet har vi kalt Up4School, legger han til.

LOKAL TOPPTUR
Selve innsamlingsaksjonen hadde sin offisielle start torsdag 2. mai. Da arrangerte guttene, i samarbeid med Barnas Fredspris, Telemark Turistforening og Porsgrunn Røde Kors, en lokal topptur for 5.-7. klassingene ved fire lokale skoler. – Nærmere 450 elever gikk til toppen av Årdalsåsen i Porsgrunn. Siden dette markerte starten på aksjonen oppfordret vi alle barna til å gi en ti-kroning – derav navnet på arrangementet; «Topp-tier´n». Vi hadde en fantastisk dag med strålende vær og masse godt humør, forteller Anders.

FLYING START
Martin og Anders håper å samle inn rundt 50 000 kroner i forbindelse med prosjektet.

– Toppen av Mt. Blanc ligger på 4808 moh., og målet vårt er å samle inn 10 kroner per høydemeter, altså 48080 kroner, sier Martin. Anders forteller at de allerede er godt i gang: – På toppen av Årdalsåsen fikk vi overrakt nærmere 20 000 kroner fra elevene på Heistad skole som skal gå til skolen i Kenya. I tillegg har våre hovedsponsorer – Sparebank1 Telemark og Bioform – bidratt med 5000 kroner hver. Og så fikk vi inn drøye 3000 kroner fra deltakerne. Med andre ord har vi fått en flying start, smiler han.

HVORDAN STØTTE?
Men selv om guttene nå har nådd toppen av Mont Blanc, har de litt igjen til det økonomiske målet er nådd. De håper derfor at folk vil fortsette å gi sine bidrag. – Ved å gå inn på hjemmesida vår, www.up4school.no, kan man se hvordan man kan være med å støtte prosjektet, avslutter Anders Riis Nilsen og Martin Fremstad.

Liker du artikkelen Til topps for en god sak?

Liker du artikkelen Til tops for en god sak, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.