Hjem DestinasjonerNorden Verdens største cruiseskip

Verdens største cruiseskip

av Jan Barwin
Cruise Independence 0806 Hoved

Verdens største cruiseskip – «Independence of the Seas» – har vært på jomfrutur og Reiseliv.no var selvsagt med.

Den er diger der den ligger ved Akershus, nettopp ankommet fra Finland hvor den er bygget for Royal Caribbean Cruise Line. Nærmere 350 m lang, 3 fotballbaner, med 15 dekk i høyden, i hvert fall hvis du regner med det øverste, Skylight Chapel, det pefekte sted for å si det avgjørende «Ja» i følge rederiets egen beskrivelse.

Det er nesten håpløst å ramse opp alt som finnes ombord, det er jo en hel by, med forretninger, restauranter, treningssenter, vannland, kasino, golfbane, teatersal med plass til 1392 besøkende, like mange som den nye operaen i Bjørvika…..

Ikke bare er den enormt stor, den er vakker som en skulpturpark, fra de store linjene og ned i den minste detalj. Og når vi har nevnt kunst: Skipet har eget stort kunstgalleri i tillegg til kunst som er fordelt rundt på hele skipet. Det er så omfattende at det følger med egen katalog, med kart. Hvis du leter på måfå kan det fort bli en spaserur på mange kilometer.

Den egentlige jomfruturen går fra Southhampton 2.mai 2008, den elegante damen var i Oslo bare for å vise seg fram her hvor selskapets cruiseeventyr begynte i 1968 med «Song of Norway».

Norge ligger langt framme i cruisebransjen, når det dreier seg om å arrangere opplevelsesreiser.

I USA har nærmere 15 prosent av befolkningen vært på ferie med cruiseskip, i Skandinavia er det bare mellom 2 og 3 prosent av befolkningen som har brukt tilbudet. Dette vil Royal Caribbean Cruise Line gjøre noe med ved å sette inn regulære sendinger fra Oslo, Stockholm og København med «Vision of the Seas».

På sommertid vil skipet gå 10- og 14-dagers cruise til Middelhavet og Kanariøyene. Pris per person er ca 12.000 kroner, litt avhengig av type lugar. Og når ordet lugar er sagt – RCCL bruker betegnelsen «stateroom» som nok er mer passende. På vår tur hadde vi en digert rom med balkong.

Ganske staselig å sitte på egen skjermet balkong når vi seilte ut Oslofjorden i det strålende vårværet.

Men vær forsiktig. I følge selskapet er cruiseferier sterkt vanedannende.

Du vil sikkert like disse artiklene også