Home DestinasjonerNorge 10 nyttige apper til mobilen når du skal på tur

10 nyttige apper til mobilen når du skal på tur

by Reiseliv
10 nyttige apper

10 nyttige apper: Nå finnes det mange nyttige, morsomme og lærerike apper til mobilen. Norsk Friluftsliv, som er paraplyorganisasjonen for 17 friluftslivsorganisasjoner, har plukket ut 10 gratis apper som er kjekke å ha med seg når du skal ut på tur og ferie rundt i Norge.

Det går mot høysesong for friluftsliv i norske fjell, daler, skoger og fjorder. Mobilen er nok helt sikkert med deg. Men husk at hvis mobilen dør, er ingen av disse appene til noe hjelp. Enten du skal på fjelltur, fisketur, nærtur eller annen slags tur året igjennom kan noen av disse appene og nettsider være deg til stor nytte.

UT.no: Turplanleggeren fra Den Norske Turistforening, finnes både som app og nettside. Her finner du forslag til fine nærturer. Du kan filtrere på ulike typer turforslag som for eksempel fotturer, eller sykkelturer. Turene er merket med vanskelighetsgrad, så her finner man noe for alle!

GodTur: Er en turportal som tilbyr ulike kart og turforslag fra hele landet, den finnes både som app og nettside. I tillegg har de oversikt over andre friluftsanlegg, som gapahuker og rasteplasser. Portalen er utviklet av Friluftsrådenes Landsforbund og Statskog.

Pent.no: Er været litt usikkert? Denne appen sammenligner værmeldingen fra Yr og Storm. Her kan du selv velge hvem du vil høre på.

NJFF: I denne appen finner du oversikt over de mest populære fiskeartene, både i saltvann og ferskvann, og tips til hva de biter på! Den har også oversikt over tilrettelagte fiskeplasser og båtramper over hele landet. Tips: Fiskekort kan bestilles fra inatur.no eller ved lokale utsalg.

Stolpejakten: Er et lavterskeltilbud, hvor du skal finne stolper plassert rundt i nærmiljøet. Stolpene registreres i app eller på nettsiden. Det er en fin måte å bli bedre kjent på tur i byen, eller distriktet. Stolpejakten passer for både unge og gamle og er tilrettelagt for de med funksjonsnedsetting.

Viltappen: Denne appen, laget av Svenska Jägerförbundet, er et must for naturinteresserte. Viltappen gir deg utfyllende informasjon om de fleste dyrene du kan komme til å se, høre eller se sporene av i naturen. Kjekk hvis man vil dra på skattejakt med barna, og lete etter dyrespor.

WhatBird: Lurer du på hvilken fugl du hører? Denne appen kan hjelpe deg med å finne det ut! Appen tar opp lyden og gir deg et forslag på hvilken fugl det kan være. Appen kjenner 22 av de mest kjente sangfuglene våre.

Google Sky Map: Hjelper deg med å kartlegge nattehimmelen. Pek mobilen mot stjernene, og oppdag hva som egentlig er over deg.

Med Skisporet.no er du alltid oppdatert med løypestatus på 23000 km skiløyper fra 450 skisteder i Norge.

Hjelp 113: Når uhellet først er ute og man trenger hjelp, er denne appen fra Norsk Luftambulanse veldig nyttig! Man kan ringe nødsentralen via appen og den vil da automatisk dele koordinatene du befinner deg på. Appen inneholder også plassering og informasjon om hjertestartere i Norge. Denne appen bør alle ha!

Håper disse 10 nyttige apper gir deg bedre turopplevelser i skog og mark. God tur – året rundt!


Planlegg høstferien – tips til tre flotte turer

planlegg høstferien
Ned fra Gaustadtoppen: Silje og Helene med hundene Maja og Frøya.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.