Home DestinasjonerNorge 10 tips for Trøndelagsferie med vennegjengen!

10 tips for Trøndelagsferie med vennegjengen!

by Reiseliv
10 tips

10 tips: Hva er vel bedre enn å skape nye gode minner fra fantastiske utflukter og ferieopplevelser med vennegjengen? Vi har samlet noen kjente og noen litt skjulte ferieperler i Trøndelag som garantert vil gi dere eventyrlige inntrykk og opplevelser å ta med inn i fremtida!

10 tips

1.Kajakkpadling og ørnesafari i skjærgårdsnatur
Skjærgården i Flatanger bør oppleves av nordmenn på jakt etter skjulte perler og nye opplevelser i vakker natur. For de aktive kan et besøk til Flatanger Adventure gi adrenalinsus i årene med både klatring, dykking og kajakkpadling. Eller hva med en dyrefotosafari av det mer spesielle slaget? I snart 20 år har fotografer, journalister og turister fra hele verden reist til Flatanger for å oppleve nærmøter med havørna og annet fugleliv gjennom Norway Nature og guiden Ole Martins personlige relasjoner til fuglene. Her kan du oppleve både ørnestup og majestetisk flyvning, og om du spanderer litt snacks kan du kanskje få et nært møte med måken Charlie på hodet ditt! Det er også gode muligheter for å dra middagen over ripa, før man returnerer inn til land.

2. Trøndersk sydenliv med strand, vann, bar og fantastisk mat
Ute ved havgapet i Åfjord finner du idylliske Stokksund, med både Stokkøya Sjøsenter, Naustet og Kuringen Bryggehotell som noen av de unike fantastiske overnattingsstedene vel egnet for å oppleve litt ekte «trøndersk sydenliv». Her finnes et mangfoldig tilbud av aktiviteter ved vannkanten; både padling, fiske, bading og dykking. Om man bare vil nyte av fantastisk utsikt, strandliv, båtliv og den beste og ferskeste sjømat eller gårdsmat du kan finne i traktene, har du virkelig kommet til rett sted. En og annen intimkonsert kan man også forvente seg i den urbane strandbaren på Stokkøya Sjøsenter.

3. Øyhopping i Øyrekka
øyhopping i skjærgården utenfor Frøya, kommer dere til flere små, sjarmerende fiskevær og får oppleve ekte trøndersk kystkultur med opplevelser på rekke og rad. Fargerike trehus, idylliske omgivelser og flotte muligheter for fiske er noe av det som venter der ute. I enkelte av fiskeværene kan dere gå fra øy til øy over broer, andre steder må dere bruke båt. Overnatting er tilgjengelig på de fleste av øyene. Med AtB kommer man til øyene Hitra, Frøya, Bogøyvær, Mausundvær, Sula, Halten og Dyrøya på en enkel og komfortabel måte.

4. Øldorado og vandretur med vennegjengen i Skorovas
I Skorovas – midt på fjellvidda for de fleste, finner du sjarmerende Skjenkestova med over 500 øl-sorter på flaske fra alle verdens kanter! Skjenkestova er et øldorado for et besøk med vennegjengen, og kan arrangere både øl- og akevittsmaking for en hyggelig kveld. Enkel overnatting i hytter og kortreist matservering kan ordnes ved bestilling. Skjenkestova er omgitt av vakkert fjellandskap og herlig turterreng i det gamle gruvesamfunnet i Namdalen, og kan nås med bil eller tog (+ tilbringertjeneste på telefon 07417).

5. Utforsk storslåtte Sylane med hest, sykkel eller kajakk
Opplev dette fantastiske fjellområdet ved grensa mot Sverige med vennegjengen eller familien. For de som vil prøve noe mer enn å vandre til fots i fjellet, er det mange alternativ til spennende aktive opplevelser. Dyrhaug ridesenter i Tydal arrangerer både dagsturer og lange ukesturer for deg og dine som kan tenke seg å oppleve et friluftseventyr du aldri vil glemme. Lokker det mer med stisykling eller kajakk i fjellvann, kan Sylan Adventure arrangere et opplegg hvor alt utstyr er tilgjengelig for leie.

6. Pilgrimsvandring med mindfullness
Å vandre langs en av de mange tilrettelagte pilgrimsrutene som leder inn mot Nidarosdomen i Trondheim, gir mulighet for både sjelero, naturopplevelser, aktivitet, stillhet eller lange samtaler med en god vandrepartner. Ved et av de mange fantastiske overnattingsmulighetene langs leden, finner du Troset Gård ved Levanger. Vert Heidi Troset driver Trosetklinikken og i tillegg til pilgrimsovernatting tilbyr hun spa, fotbad, fotmassajse, homeopati og akupunktur, samt kurs i både Medisinsk Qigong og Mindfullness for små grupper i et fantastisk naturlandskap.

10 tips
Foto: Marius Rua – Trondelag.com

7. Sykkeleventyr langs Den Gyldne Omvei
«Borgenfjorden rundt» er en sykkeltur på 32 km rundt Borgenfjorden og Den Gyldne Omvei 1,5 time nord for Trondheim. Ruta slynger seg mellom trønderske gårder og vakkert kulturlandskap, og passerer blant annet Middelalderkirken Mære kirke, hjortefarmen på Gjørv Gård, Gangstad Gårdsysteri og gårdsbutikken Gulburet. Overnatt i et av de unike småhotellene langs veien. Her kan dere nyte av fantastisk mat, utsikt og utrolig koselige, historiske rom ved Husfrua Gårdshotell og Oldefars Gjestehus, eller den helt unike nyskapte arkitekturen med høy standard ved Øyna Kulturlandskapshotell.  

8. Fart og spenning på Oppdal
For de som ønsker litt fart og spenning på venneferien, er det verdt et besøk til den aktive gjengen fra Opplev Oppdal. Her kan dere teste både adrenalin, endorfin og fysikk i Villmarksleiren hvor det arrangeres raftingturer, ziplineaktiviteter og juving i spektakulære fossefall. 

9. Kulturhistoriske Røros med båttur til Femundsmarka
Den kulturhistoriske delen av Røros er det mange som har et godt kjennskap til i Norge. Den lille gruvebyen høyt oppe på fjellvidda har et helt unikt preg og leverer av ypperste klasse når det kommer til historiske vandringer, lokalmat, kunstneriske galleri og koselige kaféer i byens små bakgårder. En liten kjøretur ut av byen finner man fantastiske Femundsmarka, som kan oppleves fra sjøen med den tradisjonsrike båten MS Fæmund II. Norges nest største naturlige innsjø byr på mange spennende opplevelser for store og små naturelskere.

10. Kultur og urban luksus på trøndersk vis i Trondheim
Unn dere en god dose luksus og kulturellt påfyll med ei langhelg i Trondheim. Hele Trøndelags storby har et mangfoldig tilbud av hoteller og restauranter i særklasse, historiske, vitenskapelige og kunstneriske museum, kaféliv, byvandring og aktiviteter. Hva med å prøve en spahelg på 5-stjerners hotellet Britannia, spise på Michelin-restaurant Credo, Fagn eller Speilsalen, se byen fra vannet med Trondheim Kajakk eller Trondheim by boat, utforske byhistorie på veitevandring eller besøke Sverresborg Folkemuseum? For de som ønsker en herlig kombinasjon av by og natur, kan en kort trikketur med byens eneste trikk ta dere til topps hvor skogsløyper kan kombineres med fantastisk utsikt og utsøkt mat på Restaurant Lian.  

Liker du artikkelen om 10 tips å gjøre for vennegjengen i Trøndelag så gi oss en like på Facebook


Trenger du bil i sommer for å reise rundt og oppleve Norge, mer enn 10 tips ved å sjekke ut Leibilguiden
Se det store utvalget – langt mer enn 10 tips av riktige klær for ferie i Norge hos Helly Hansen og handle online

Ta med gode lydbøker når du drar på ferie i Norge. Kjøp direkte hos Fabel

Få nytt om konkurranser, tilbud, reiseideer og reisetips – meld deg på Reiselivs aktuelle temamelding

Send oss en kommentar eller noe du vil legge til om innholdet i artikkelen. Legg gjerne inn linker. Vi kan publisere det her. Vi har valgt å ikke ha åpent kommentarfelt på grunn av spamming.


Unngå 5 feller med leiebil på ferie i Norge i år

Unngå 5 feller

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.