Home DestinasjonerNorge 10 tips til naturlige opplevelser i sommer-Norge

10 tips til naturlige opplevelser i sommer-Norge

by Trond Thorud
10 tips til naturlige opplevelser

10 tips til naturlige opplevelser: Norge er høyt oppe på lister over land som kan tilby fantastiske, bærekraftige naturopplevelser. I fjorder og fjell, fra kysten i sør til langt i nord på Svalbard. Her er noen forslag til hva du kan oppleve i sommer Norge.

Grottesafari og klatring på Trøndelagskysten
Hvis du ønsker å bli med på en tur i det mørke og ukjente, da er grottesafari tingen for deg. Og hvis du synes klatring er morsomt, avkoblende og god trening: Flatanger Adventure

Her er også flere spennende grotteopplevelser
Romsdal: Visit North-West – Romsdalaregionen
Sjoa: Rafting Sjoa.no – Grottetur
Magiske Kvite Grotter: Visit Norway.no – Magiske kvite grotter

Øyhopping på Hvaler
Det er ikke bare Sørlandet som tilbyr vakker skjærgård. Oslofjorden tilbyr mange spennende opplevelser. Ett av disse er øyhopping i skjærgården på Hvaler, enten med båt, på sykkel eller til fots. Hvaler.com – Øyhopping Hvaler SUP & Surf!

10 tips til naturlige opplevelser
SUP på Sørlandet – Foto  Magnus Furset

Fuktige opplevelser i fjord, fjell, elver og langs kysten
Her finner du en del forslag til spennende aktiviteter på vannet og i bølgene. SUP blir mer og mer populært både i byer og langs kysten  – til og med i elver og vann i innlandet.
Fjord Norge med hele tre vannopplevelser: Supnorway.com,  Fjordnorway.com, Outdoor Norway.no. Videre bør du sjekke ut disse: Sørlandet, Bodø, Mad Goats i Oslo, Geilo, Jæren og Unstad i Lofoten.

På kajakktur langs Helgelandskysten og på Svalbard
Dra på en kajakktur er en utrolig avslappende men også aktiv opplevelse. Man kan selvsagt drive med kajakk og kano over hele landet, men å gjøre dette i arktiske farvann er jo en spesiell opplevelse. På Nesna kan du blant annet oppleve fantastiske kajakkturer, havørnsafari og bo eksklusivt på Helgeland Havhus: Visit Nesna og Visit Helgeland med øyhopping og kajakk. Og er du spesielt interessert i kajakk finner du også flere forslag til kano og kajakkturer over hele landet.

10 tips til naturlige opplevelser
Mo Laksegård: Foto: Mo Laksegård

Svøm med glade lakser på Mo Laksegård
Hvorfor ikke komme up close and personal med glade lakser i norske fjorder? På Mo Laksegård kan du svømme med yre fisker. I tillegg tilbys elveekspedisjoner, villmarksleir, lokal mat og bryggeri. Og selvsagt kan du fiske både laks og ørret: Molaks med laksesafari og her har du også et par andre steder man kan både lære om og oppleve laks i sitt rette element; Norsk Villakssenter og Kvasfossen.

Elgsafari på el-sykkel
På Dovrefjell kan du oppleve elg i solnedgang på elsykkel og samtidig møte hjort, rådyr, grevling og rev. Dovrefjell Adventures med elgsafari. Her finner du også forslag til 13 fantastiske sykkelturer over hele landet

Aktiv ferie for hele familien
Flere steder i Norge kan du finne familieparker som tilbyr aktiv ferie for både store og små – for de som ønsker lettere aktiviteter, til de som vil ha mer adrenalin kick. Trollaktiv med mange aktiviteter og Visit Namskogan med familiepark.

10 tips til naturlige opplevelser
Nigardsbreen – Foto: Terje Rakke/Nordic Life/FjordNorway.com

Ice, ice, baby! Brevandring i fjordene
Bli med inn i en annen verden! Isbreene våre er flotte på avstand, men på nært hold opplever du et eventyrlig miljø av skulpturer i konstant forandring. Skiftende lysforhold, uendelige nyanser av blått og alle lydene, gjør brevandring til en særegen opplevelse. Et alternativ er hos Fjord Norway og her er også en oversikt over de mest kjente og tilgjengelige isbreene. Her er også en oversikt over de mest kjente og tilgjengelige isbreene.

Nå har du sjansen til å fange laksen.
Det blir mange glade lakser som svømmer rundt i elvene i Norge i sommer, siden mange utlendinger dessverre ikke kan besøke oss i år. Men de bør ikke glede seg for tidlig. Nå har nordmenn en unik mulighet til å gjøre storfangsten med så mange elver tilgjengelige for fiske.

Aktiv ferie i byene
Det er ikke bare i fjell og fjord man kan drive med aktiv ferie. Her er noen tips til hva man kan gjøre i de største byene våre – alt fra Kollensvevet i Oslo, Segway og 7-fjellstur er i Bergen, kajakktur og viking hiking i Trondheim, hvalsafari i Tromsø, kiting i Stavanger eller skjærgårdstur i Kristiansand.

Artikkelen er skrevet av Visit Norway – Hovedbilde øverst: Vist Nesna – Foto: Hans Petter Sørensen/Faroutfocus.no


Liker du artikkelen om flott naturopplevelser i Norge, så gi oss en like på Facebook.

Trenger du bil i sommer for å reise rundt og oppleve norsk natur sjekk ut Leiebilguiden
Se det store utvalget av riktige klær for ferie i Norge hos Helly Hansen og handle online

Ta med gode lydbøker når du drar på reise rundt i Norge. Kjøp direkte hos Fabel

Få nytt om konkurranser, tilbud, reiseideer og reisetips – meld deg på Reiselivs aktuelle temamelding

Send oss gjerne en kommentar eller noe du vil legge til om innholdet i artikkelen. Vi kan publisere det her. Vi har valgt å ikke ha åpent kommentarfelt på grunn av spamming.


Kulturelskere: Her er 10 tips til norgesferie i år

KULTURELSKERE

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.