Home DestinasjonerNorge Badeferie i Lofoten: 7 strender du bør oppleve

Badeferie i Lofoten: 7 strender du bør oppleve

by Per Henriksen
Badeferie i Lofoten

Badeferie i Lofoten: Lofotens billedvakre strender ligger på rekke og rad på yttersiden av øyriket. Her er noen av Linns favoritter.

Flere av strendene i Nord-Norge er så vakre at det går helt fint å ta et bad i 8-12 grader, bare for å nyte det klare vannet, den kritthvite og utsikten. Flere av disse herligheten ligger på yttersiden av Lofoten.

E10 er hovedveien fra nord til sør i Lofoten, og er identisk med Nasjonal Turistutveg Lofoten. Langs den 230 kilometer lange veien fra Austvågøy til Å på Moskenesøya ligger avstikkerne og lokker på rekke og rad. Er du av de standhaftige, som ikke lar d deg ikke lure til å ta en avledningsmanøver fra hovedveien, går du glipp av mye. Blant annet går du glipp av mange av de seks øyenes nydelige strender.

Haukland og Vik

Badeferie i Lofoten
Hauklandsstranden. © LinnsReise

Hauklandstranden ble kåret til landets fineste strand 2011 og er også blitt nominert til verdens fineste, ifølge flere ubekreftede kilder på nettet.  Stranden ligger kun 10-12-minutters kjøring fra Leknes.

Når du kommer kjørende eller syklende fra Leknes, vil du først komme til den lange stranden ved Vik, som er adskilt fra Hauklandstranden med et lite område med gress og stein. Hauklandstranden er som sagt den mest kjente, men personlig synes jeg Vik strand er like visuelt imponerende.

Fra Hauklandstranden kan du også ta en topptur til Mannen og Himmeltiden, hvis du skjeder på stranden.

Uttakleiv

Denne stranden ligger på yttersiden av Vestvågøy og er en av landets mest fotograferte strender. Den hvite lekkerbisken ligger rundt 20 minutters biltur fra kommunesentrum Leknes. For å komme hit kjører du forbi Hauklandstranden, og forsetter så inn i Utakleivtunnellen.

Når du kommer ut i dagslyset 900 meter senere har du stranden på venstre side. Du kan også gå til fots langs vannet og rundt fjellet fra Hauklandstranden. Helt til venstre på stranden er det noen kule steniformasjoner i sanden. Vi fikk også følge av en  flokk nysgjerrige sauer som fulgte med oss mens vi badet.

Vær også ops på steiner under vann hvis du bader her.

Rambergstranden

Med sin lange hvite buede form, er Rambergstranda på Flakstadøy uten tvil en av de vakreste strendene i øyriket. Grønt gress, turkist vann og fjell av varierende høyde omkranser denne stillehavslignende strandidyllen. Rambergstranden ligger i Jusnesvika, lett tilgjengelig fra E10. Fra parkeringsplassen ved hovedveien går det en plankesti rett ned til stranden.

Hovstranda på Gimsøya

Badeferie i Lofoten
Hester på Hovstranda ©LinnsReise

Hov ligger på utsiden av Gismsøya, som er en av de mindre øyene. Du kommer hit ved å ta omveien til høyre etter brua over Gimsøystraumen istedet for å følge E 10 rett sørover mot Å og Reine.

Hovstranden ligger på den flate yttersiden av øya, med klassisk hvit sand og turkist vann. Er du glad i hester, kan du også bli med på en av de organiserte rideturene på Hov gjestegård, som går innom stranden.For golfentusiaster kan en 8-hulls golfbane lokker med en eksotisk golfrunde i havgapet.

Øvrige strender

Unstadstranden på Vestvågøy ligger knappe to mil fra Leknes. Stranden har bølgesurfernes mekka i Lofoten siden 1970-tallet, og er boltreplass for proffsurfere i vintermånedene. Om sommeren er bølgene roligere, noe som gjør stranden super for nybegynnere. Vil du delta på kurs, kan du bli med et av de mange kursene til Unstad Arctic Surf, som har sin base på stedet.

Bunessanden har jeg ikke besøkt selv, men mannen min Ørjan er oppvokst på Reine og har vært mye på Bunessanden som barn og ungdom.

For å komme hit må du ta båt til Vinstad fra Reine, og så følge stien over heia til yttersiden og Bunessanden. Gåturen tar normalt 1,5 – 2 timer, men er vel verdt turen. Ifølge Ørjan er dette den fineste stranden i Lofoten.

Åpne bloggen Linns Reise og se mange flere bilder og linker til gode ideer for ferie i Norge.

Liker du artikkelen om badeferie i Lofoten så gi oss en like på Facebook


Trenger du bil i sommer for å reise rundt og oppleve Norge, sjekk ut Leibilguiden
Se det store utvalget av riktige klær for ferie i Norge hos Helly Hansen og handle online

Ta med gode lydbøker når du drar på ferie i Norge, for eksempel badeferie i Lofoten. Kjøp direkte hos Fabel

Få nytt om konkurranser, tilbud, reiseideer og reisetips – meld deg på Reiselivs aktuelle temamelding


Planlegg høstferien – tips til tre flotte turer

planlegg høstferien
Ned fra Gaustadtoppen: Silje og Helene med hundene Maja og Frøya.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.