Home DestinasjonerNorge Fiskevann fulle av fisk i den norske fjellheimen

Fiskevann fulle av fisk i den norske fjellheimen

by Trond Thorud
fiskevann

Fiskevann fulle av fisk: Tusenvis av fotturister vandrer i den norske fjellheimen hver sommer. De færreste er klar over at de passerer flotte fiskevann.

I alle nasjonalparkene er det fantastiske fiskevann fulle av fisk. Har du en fiskestang for hånden og agn, er det bare å trekke opp fersk fisk til lunsj eller middag.

De fleste vannene inneholder ørret, men noen steder kan du også fange røye, harr, gjedde og abbor.

Lite kan måle seg med å spise nyfanget fisk rett fra bålet.

Skal du vandre i Jotunheimen, Femundsmarka eller Børgefjell nasjonalpark bør stanga være med. Her er det gode muligheter for fiske.

Det egner seg godt å fiske med dupp, mark og en liten krok, eller å fiske med sluk på fjellet.

Før du pakker fiskeutstyret og legger ut på tur, må du kjøpe fiskekort for området du skal ferdes i.

Et tips kan være å ta direkte kontakt med de lokale fjelloppsynene. Da får du både informasjon om hvor det er best fiske, og hvilke regler som gjelder for de vannene du vil passere på turen.

Fett fiske

fiskevann

Fett fiske og rett i panna.


I noen fiskevann settes det hvert år ut ørret for at bestanden skal holde seg. Andre vann har fiskebestand som formerer seg fra år til år.

Det er viktig å vise fiskevett når man fisker i fjellvannene. Det er ulike regler for hvor mye fisk man har lov til å trekke opp. Noen steder er det kun lov å fiske med stang. I andre, gjerne litt større vann, kan det også være tillatt å sette garn.

Fagfolk oppfordres til å fiske i de fleste fjellvannene. Fiskes det på en god måte er det bra for bestanden. I vann hvor det har vært for lite fiske kjemper for mange fisk om maten.

Her følger noen eksempler på områder
der fiskestanga bør være med:

Jotunheimen nasjonalpark: Mange gode fiskevann som forvaltes av Lom fjellstyre, Vågå fjellstyre og Luster Austre fjellstyre. Mange fotturister går Besseggen hvert år, og Memurubu ved Gjende ligger nær mange gode ørretvann. Sjekk eksempler her: http://turtips.inatur.no/portfolio/fisk-pa-memurutunga/

Femundsmarka nasjonalpark: Femundsmarka byr på storvokst ørret og mange vann med flott fisk. Her er flere større og mindre vann og vassdrag og sjansen er stor for å finne din egen lille perle. Mer informasjon om fiske og fiskekort her: https://www.inatur.no/fiske/5111787ae4b01fe6cf1f73e8/fiskekort-for-femundsmarka-nasjonalpark

Børgefjell nasjonalpark: Flott nasjonalpark med muligheter for å få stor fet ørret i stekepanna. Mer informasjon om fiske og fiskekort: https://www.inatur.no/fiske/50e427c7e4b069b8c66af1ee/borgefjellkortet

Gausdal Vestfjell/Langsua nasjonalpark: Mange vandrer DNT-ruter gjennom Langsua nasjonalpark. Her er det flott muligheter for å få fisk på veien. Noen eksempler på gode fiskevann finner du på turtips iNaturen.

For mer informasjon om fiske og kjøp av fiskekort, sjekk iNaturs nettsider

fiskevann

Skal du vandre i Jotunheimen, Femundsmarka, Børgefjell nasjonalpark eller i norsk natur ellers bør stanga være med.

Liker du artikkelen?

Liker du artikkelen, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller kommenter på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Har du skrivekløe?

Les her hva du kan gjøre med det. Du inviteres til å skrive din artikkel her på Reiseliv under Din Reiseartikkel

Lik og del

Del artikkelen på dine sosiale medier, gled venner, kjent og bli kjent med noen. Klikk på ikonene under:

Kontakt oss

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:

  Thor Hushovds sykkeltips; Lofoten, Lyngen og Helgeland

  – Det finnes sykkelstier i Lyngenfjorden som går opp mot 1.000 meter over havet, og utsikten på toppen er uslåelig, sier den tidligere verdensmesteren Thor Hushovd.

  Leave a Comment

  Du liker kanskje også

  Reiseliv

  Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.