Home DestinasjonerNorge Hjemmepåske med barna i Oslo er opplevelsesrike dager

Hjemmepåske med barna i Oslo er opplevelsesrike dager

by Trond Thorud
Hjemmepåske med barna

Hjemmepåske med barna kan være en like bra ferie som å reise til snø og fjellet eller palmer og sandstrender. Oslo er storbyen som gir deg følelsen av å ha ferie i en småby. Særlig for barna er det fint at attraksjonene ligger tett i tett. I hovedstaden kan barn og familier kose seg gjennom hele påsken. Her gir Reiseliv deg flere gode tips.

Hva er det beste tips til årets Oslo-påske? Ta en trikketur gjennom byen! Mange elsker å kjøre trikk. For eksempel er trikketuren ned fra Nordstrand, som gir deg en flott utsikt fra Ekebergåsen.

På den andre siden av byen kan du ta banen helt opp til Holmenkollen. Ytterligere flott utsikt over Oslo. Ikke minst hvis dere drar til toppen av tårnet på hoppbakken. Det vil barna elske å oppleve, å stå på toppen der og se nedover skibakken.

Er du og familien av typen som ikke kan få nok av snø, bør dere dra til SNØ på langfredag. Den rampete maskoten Fjon har nemlig gjemt masse påske-egg rundt omkring i anlegget, og på langfredag kan barna bli med og lete etter eggene. Kanskje ligger det noen flotte gaver til barna inni, hvem vet?

Løse årets påskemysterium i de zoologiske utstillingene

Drømmer du om varmere strøk, men fikk ikke ordnet pass i tide? I Victoriahuset i Botanisk hage finner du tropisk stemning. Naturhistorisk museum tilbyr aktiviteter for hele familien hver dag hele påskeferien, så her kan også barna kose seg med eggjakt i hagen eller løse årets påskemysterium i de zoologiske utstillingene.

Morsomme og kreative påskeaktiviteter for hele familien finner du også på Norsk Folkemuseum og Teknisk museum. La barna bryne seg på et skikkelig påskemysterium med «Nobelmysteriet» på Nobels Fredssenter. Utstillingen er bygget som et escape room, der barna må lete etter spor for å løse mysteriet. PS. Nobelmysteriet tas ned før sommeren, så benytt sjansen nå i påsken!

Er Frammuseet familiens favoritt blant Oslos museer?

I så fall er dere ikke alene. I fjor ble Frammuseet rangert som beste attraksjon i Norge av Tripadvisor, og dette feirer de med å gi gratis inngang ut 2022 til alle som kjøper en vanlig fullprisbillett. Når du står på dekket til verdens sterkeste treskute, får du en magisk fornemmelse av den isolerte tilværelsen i isødet, komplett med nordlys, knirkende skipsgulv og lukten av tjære.

70 forundrende, forvirrende og oppsiktsvekkende opplevelser

Paradox Museum åpnet i Oslo sentrum i slutten av mars. Museet tilbyr over 70 forundrende, forvirrende og oppsiktsvekkende opplevelser for voksne og barn i alle aldre. Ta utrolige og unike bilder du kan dele, og ikke minst – ha det gøy!

Utforsk Oslofjorden på en komfortabel og miljøvennlig måte: I påskeferien starter den nye, helelektriske katamaranen «Legacy of The Fjords» opp seilinger ut fra Langkaia i Oslo og tar deg med på en rundtur ut til Oscarsborg utenfor Drøbak. Båten vil ha to daglige avganger fra og med 12. april.

Hvis du vil holde deg i indre Oslofjord, er Ruters nye elektriske øybåt et godt alternativ. Oslofjord 1 (linje B1) går ut til Hovedøya, Gressholmen og Langøyene og er den første av totalt fem elbåter som skal betjene linjene mellom Rådhuskaia og øyene i Oslofjorden.

Bruk dette interaktive kartet

Søndagsmarkedet i Ingensgate (ved Blå) er åpent hver søndag året rundt, og påsken er intet unntak. Superkoselig å gå rundt blant bodene i dette eksotiske lille universet – som også er en hotspot for gatekunst, så bruk gjerne VisitOSLOs interaktive kart for å oppdage urbane kunstperler rundt i området.

Turistinformasjonen i Oslo, Oslo Visitor Centre, holder åpent hver dag hele påsken. Kom gjerne innom oss for personlige tips og råd! Her kan du også kjøpe Oslo Pass, som gir fri inngang til museer og offentlig transport (inkl. båt ut til øyene og til Nesoddtangen). Eller om du kan sjekke her mer hva du kan gjøre i Tigerstaden på VisitOSLOs guide til spennende bypåske.

Finnes det oversikt over hva barn kan gjøre i Oslo? Javisst, her kan du se Barnas kalender

Liker du artikkelen?

Liker du artikkelen, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller kommenter på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Har du skrivekløe?

Les her hva du kan gjøre med det. Du inviteres til å skrive din artikkel her på Reiseliv under Din Reiseartikkel

Lik og del

Del artikkelen på dine sosiale medier, gled venner, kjent og bli kjent med noen. Klikk på ikonene under:

Kontakt oss

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:

    Du liker kanskje også

    Reiseliv

    Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.