Home DestinasjonerNorge Høstlige opplevelser fra Varanger til Jæren og Kristiansand

Høstlige opplevelser fra Varanger til Jæren og Kristiansand

by Trond Thorud
Høstlige opplevelser

Høstlige opplevelser i langstrakt land inviterer deg til de store og små, de høye og de unike opplevelser. Her har vi 10 temaer med mange forslag hva du kan gjøre når det fortsatt er høstferie og fine høstdager.

OPPLEV DET «FLYTENDE GULLET» PÅ SIDERTUR I DE NORSKE FJORDENE

Alle er kjent med at Sør-Europa tilbyr fantastiske viner, champagne, og andre gylne drikker, men mindre kjent er det muligens at to av de vakreste fjordene i Norge, Hardangerfjorden og Sognefjorden produserer noe av den beste sideren i verden.

På grunn av jordsmonn og temperatur vokser epler og andre frukter langs fjorden og fruktbøndene produserer eplemost og sider i verdensklasse. Mange av disse gårdene kan du nå besøke og prøvesmake det «flytende gullet».

BESØK SPENNENDE OG UNIKE OVERNATTINGSSTEDER

De siste årene har det vokst fram utrolig mange og flotte overnattingssteder over hele landet. Disse stedene er plassert midt i naturen og tilbyr unike aktiviteter, matopplevelser og ro for sjel og sinn.

Den nyeste heter Woodnest og ligger i Odda i Hardangerfjorden. Dette er to luksuriøse tretopphytter som tilbyr alt som kan ønskes av komfort – og utsikt! I Ulvik i Hardanger kan du også bo på Hardanger Panorama Lodge, tretopphytte 11 meter over bakken.

Her finner du flere unike overnattingssteder i Norge.

DRA PÅ VENNINNETUR I OSLO REGIONEN

Alle trenger en helseforbedring i disse uforutsigbare tider. Derfor kan det være en veldig god ide å dra på en venninnetur for å styrke helsen, samtidig som man har det gøy.

Det er vitenskapelig bevist at å reise sammen med venner kan være utrolig sunt for mange både mentalt og psykisk. Studier viser at å tilbringe tid med venner forlenger livet, reduserer sjansen for hjerteproblemer og til og med øker smerteterskelen. Ideer finner du på VisitOslo og VisitNorway.

NORGES HETESTE SAUNAER

Tradisjonelt er det Finland som er kjent for sine saunaer og livet rundt disse, men nå har også Norge utviklet sin egen spesielle saunakultur, som ikke ligner på noen andre sin.

Over hele Norge finner du nå unike og spennende saunaer som kan gi deg en varm og hyggelig høst opplevelse. De nyeste er f.eks. Pust i Tromsø, Heit i Sørfjorden i Hardanger og Preikestolen Basecamp.
Her er informasjon om flere badstuer.

NÅ ER DET TID FOR NORDLYSJAKT

Allerede nå kan man oppleve et av de meste ettertraktede naturfenomenene i verden – Nordlyset! Hovedsesongen starter i oktober og varer gjennom mars, med litt forlengelse i begge ender.

Man er jo aldri garantert å oppleve Aurora, men selve jakten på henne er nesten like spennende som det å se lyset.

Over hele Nord Norge kan du nå få med deg utrolig spennende nordlysaktiviteter enten det er på hvalsafari, på sykkeltur og etter hvert på hundesledekjøring, reinsdyrsafari, trugetur under nattehimmelen, og i kombinasjon med spennende overnattingssteder, kultur og matopplevelser er du garantert en utrolig høstopplevelse.

SMAK AV HØST

Høsten er kanskje den mest spennende tiden for å oppleve ekte norske matopplevelser. Vi er nettopp ferdig med fårikålens dag, og utover høsten kan folk nyte nyplukket sopp, bær og ikke minst lokale, ferske vilt-, fisk- og skalldyrprodukter. Dette er også blant de fine høstlige opplevelser.

En kulinarisk reise i Norge kan være med på å gjøre høsten enda mer trivelig, og da gjerne i kombinasjon med spennende overnattingssteder som f.eks. den nylig åpnede
Kvitnes Gård i Lofoten.

Her finner du mange tips til kulinariske høydepunkter i by og på landet:

ROMANTIKK I FJORDENE

Hva kan måle seg med en romantisk høsttur med kjæresten i fjordene? På Jølstraholmen i Sunnfjord kan du få med deg glamping i høy klasse i Elvasuiten, og ikke langt unna ligger Birdbox Fauske med en fantastisk utsikt over fjorden.

Vil du lenger ut på kysten tilbyr Knutholmen fantastiske opplevelser rett i havgapet, og vil du enda lenger ut kan du nå også bo på Utsira Fyr.

Tilbake i fjorden kan du finne luksuriøs overnatting, kultur og vakker natur på Angvik Gamle Handelssted ved Tingvollfjorden, og drar du mot Voss finner du Store Ringheim Hotel, et lite historisk boutique hotell med røtter tilbake til 1300-tallet. Vil du ha en romantisk storbyhelg kan overnatting på Eilert Smith Hotel i Stavanger anbefales.

DRA PÅ ARKITEKTUR – TUR LANGS NASJONALE TURISTVEIER

Hvis du ønsker å få med deg de vakre norske høstfargene i kombinasjon med spennende arkitektur og design, er en biltur langs en av de 18 nasjonale turistveiene et #must#.

Fra Varanger i nord til Jæren i sør blir det stadig satt opp nye arkitektoniske perler som strekker seg fra spektakulære utkikkspunkter,  morsomme og vakre toaletter, minnesmerker, og ikke minst det siste tilskuddet som allerede har rukket å få internasjonal oppmerksomhetbroen over Vøringsfossen i Hardanger.

MEN BYENE I NORGE HAR OGSÅ UTROLIG MYE SPENNENDE Å TILBY PÅ HØSTEN

Man trenger ikke nødvendigvis dra langt for å få med seg spennende høstopplevelser. Dersom smittesituasjonen tillater det, hvorfor ikke utforske din egen eller en annen by du ikke har besøkt tidligere?

Alle byene i Norge tilbyr utrolig mye innenfor kultur, mat, overnatting, museer og attraksjoner, alle med sin særegenhet.

Det dukker stadig opp nye restauranter, morsomme attraksjoner, kulturelle tilbud, så nå er tiden for å bli bedre kjent med din egen eller andre byer.

Artikkelen om høstlige opplevelser er skrevet av VisitNorway, publisert høsten 2020 og oppdatert per dato.

Følg oss på Facebook, Linkedin, Instagram og Youtube


Vemork, Tinnsjøen, Rjukan;
navn som smaker kamp og historie

Vemork, Tinnsjøen, Rjukan
Maskinhallen er storstua på Vemork og må oppleves. Den mektige hallen er 2 200 m2

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.