Home Din reiseartikkel Losby Gods fra 1850, jaktslott for hovedstadens elite

Losby Gods fra 1850, jaktslott for hovedstadens elite

by Reiseliv

Losby gods er ett av hotellene som er medlem i organisasjonen De Historiske i Norge, en medlemsorganisasjon bestående av mange av Norges mest sjarmerende hoteller og spisesteder. Det er ikke bare-bare å bli medlem i De Historiske, det kreves et bevisst forhold til vertskapsrollen, historiefortelling, opplevelser og gastronomi.

Medlemmene i De Historiske skal ha individuelle særpreg og karakter, med fellestrekk som varm velkomst, god service og høy standard

Og det opplevde jeg at Losby Gods hadde da undertegnede feiret sin 30-års dag der med sin bedre halvdel, vi hadde bestilte deres romantiske pakke!

Losby ligger ca. 20 minutter utenfor Oslo, det ligger naturskjønt til omringet av 2 golfbaner. Det har 70 dobbeltrom med alle fasiliteter, gratis høyhastighets wifi, 12 konferanserom, restaurant, bar, innendørs golfsenter, café og flere selskapslokaler.

Det som tidligere var et gods for plankeadelen for 160 år siden, da de drev skogene og områdene rundt, er i dag et familiedrevet hotell som ble nyåpnet i 1999.

Det lå tidligere et storgårdssamfunn her, med tre sammenslåtte skogsgårder med sagbruk og trelasthandel.

Losby Gods bygget i 1850

I 1850 ble selve Losby Gods bygd, som et jaktslott for hovedstadens elite, hvor en kunne rekreere seg og ha storslotte fester. 100 år etter var storhetstiden over, og ingen ville hverken bo eller drive noen form for næring der… Før Fjellheimfamilien kjøpte det i 1985 og en lang prosess med søknader, byggetillatelser og renovering sto for tur.

20 år senere er Losby Gods et kjent navn for mange, en liten oase midt inne i skogen, overraskende nært det meste.

I tillegg til alle turmulighetene og aktiviteter som for eksempel golf, har de i senere tid også bygd et treningsrom, supert for dager med dårlig vær.

Losby Gods er stolte over å være Miljøfyrtårn og har siden 2015 vært miljøsertifisert.

Dype lenestoler og peis

losby gods

Det er virkelig som å stige inn i en annen verden når en kommer til Losby gods, selv om lobbyen er moderne har den også elementer fra en svunnen tid, med lysekroner og dype lenestoler foran peisen.

Vi har bestilt en pakke som heter «Romantikk på godset», hvor både Losbys egne cava og jordbær står å venter på rommet med balkong, samt 5-retters middag med vinpakke. Og herregårdsfrokosten som venter neste morgen er vi også spente på.

Av andre pakker og opplevelser tilbyr Losby blant annet Ladies Night, Herrenes Aften, Viltaften og Herregaardsmord (som må bli det neste vi prøver, det høres utrolig spennende ut).

Vi bor i en av suitene, og det 2. etasjes værelset er absolutt nydelig. Fra de historiske møblene og detaljene, til det hypermoderne badet med boblebad.

Det er deilig å nyte solen på balkongen, å smake på cavaen Losby har lagd sammen med den spanske kvalitetsprodusenten Perelada.

Gåtur i nærområdet

losby gods

Etter en fin gåtur i nærområdet er det godt å rusle til middag, her er bordet dekket og klart på ytterst romantisk vis… Restauranten er oppbygget slik at den består av ulike stuer, ypperlig hvis en vil plassere noen mer diskre til, eller man er mange til bords. Ute brenner det i bålet i hagen, og det er en flott aprilkveld.

Da godseier Lorentz Meyer Boeck drev Losby Gods med sin kone i 1893-1936 var godset kjent som et gjestfritt selskapshus og lystig møtepunkt for hovedstadens mest velstående borgere.God mat og drikke sto i sentrum for mange av arrangementene, og Lorentz Meyer Boeck engasjerte seg gjerne personlig i menyene. Sammen med kokka Gunvor Kolstad satte han sammen mange spennende måltider, og komponerte menyer til de legendariske selskapene.

Nydelig parert med hvitvin

Losby gods

Vi får asparges med hollandaise, rucculoca og spekeskinke til forrett, nydelig parert med en italiensk hvitvin. Losby gods samarbider nemlig med Piemonteprodusenten Negro, og har et flott utvalg viner til maten, blant annet Roero Arneis som vi får servert til forretten.

Så kommer en nydelig konfitert kveite med syltet rødløk, røkt rørosrømme, dill og flatbrød. Til denne får vi en spennende rødvin, Barbera d`Alba fra nevnte vinprodusent.

Hovedretten består av hjortemørbrad med stekt skogssopp, bakt gresskar, svartkålchips og kremet tyttebærsaus. Som om ikke maten er nydelig nok, får vi en Barolo fra Negro som er helt perfekt til.

Så følger ett flott tallerken forskjellige oster med god vin til, før en deilig søt avslutning i form av Losby Gods Dessertkomposisjon, med blant annet bringebærsorbet, creme brulèe og gateaux marsel.

Selvfølgelig parert nydelig med dessertvin og kaffe.

Det er umulig å ikke være fornøyd med middagen, det er god service, maten er uten sidestykke, vinen upåklagelig.

Det er et must å ta turen innom den hyggelige baren etter middag, en føler nesten at en har gått 100 år tilbake i tid når man setter seg på barkrakken for en liten sterk en etter maten.

Også her er kvaliteten på topp, og vi ender opp med både en godt utført negroni og en liten smak av Losby Gods Jegeraquavit.

Etter å ha fått opp appetitten med en gåtur og/eller en tur på treningsrommet er det deilig med frokost, det er stort utvalg av alt man kunne ønske seg av både varm og kald mat, ekte herregårdsfrokost!

Hit kan jeg bare anbefale å dra, enten det er på jentetur, familiefeiring, romantisk helg eller hva man måtte ønske. Ingen tvil om at man blir godt ivaretatt.

Liker du artikkelen?

Liker du artikkelen, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller kommenter på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Har du skrivekløe?

Les her hva du kan gjøre med det. Du inviteres til å skrive din artikkel her på Reiseliv under Din Reiseartikkel

Lik og del

Del artikkelen på dine sosiale medier, gled venner, kjent og bli kjent med noen. Klikk på ikonene under:

Kontakt oss

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:

  Hoteller Norge rundt denne våren – 5 av den klassiske stilen

  Hoteller Norge rundt
  Fevik Hotell

  Leave a Comment

  Du liker kanskje også

  Reiseliv

  Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.