Home DestinasjonerNorge Naturopplevelser med høstfarger i Midt-Norge

Naturopplevelser med høstfarger i Midt-Norge

by Per Henriksen
Naturopplevelser med høstfarger

Naturopplevelser med høstfarger: da er høsten den perfekte tiden å ta korte utflukter med aktive naturopplevelser, hygge, god mat og en smak av vær i alle varianter. Hele familie eller gode venner.

Naturopplevelser med høstfarger

Om himmelen er grå og det ligger litt kjølig duskregn i lufta, vil likevel de herlige fargene og duftene fra naturen fylle deg med varme og røde kinn. I Trøndelag kan du velge høyt og lavt mellom aktive naturopplevelser og rundreiser som passer for alle nivå og hele familien. Her har du et knippe gode forslag.

Ørland på sykkel

Med en liten hurtigbåttur fra Trondheim havn kommer du til ville vakre Ørlandet på en liten time. Her finner du mange tilrettelagte tematiske sykkelruter som blant annet tur til historiske Austråttborgen, fuglesafari eller øyhopping. Ørlandet er flatt og enkelt å sykle rundt, og med overnatting på Ørlandet Kysthotell eller Hovde Gård får du kos og varme i nydelige omgivelser etter herlige dager utendørs. Ørlandet har egen flyplass og kan også nås med direktefly fra Oslo.

Trondheims turløyper

En høsttur til Trondheim kan by på det meste av aktive naturopplevelser, med både fjord, fjell og skog som omkranser den koselige byen med det pulserende mat- og hyggelivet. Med Gråkallbanen kommer du direkte opp i den populære Bymarka på 20 minutter, her venter et stort utvalg tilrettelagte turstier, kaféhytter og tilgjengelige fjelltopper for hele familien. For litt mer vann-nære aktiviteter anbefales en aktiv sightseeingtur med Trondheim Kajakk på Nidelva eller Trondheim by Boat på fjorden. 

Ville vandringer i Namdalen

Namdalen er det ultimate utgangspunktet for vandring og naturopplevelser. Opplev et fargerikt fjellandskap, merkede turstier og lokale smaksperler i fjellandsbyen Skorovas, hvor du også finner en av Norges mest særegne puber – Skjenkestova. Et perfekt stopp etter en oppfriskende tur i fjellet, med soveplass til 10 personer i eget hus. Namdalen har laget en svært god oversikt med 100 tilrettelagte vandreturer i nærområdet

Kanopadling på Ogna

Som en av de store blinkskuddene fra sommeren hvor nordmenn gjenoppdaget sin egne bakhage, er Ogna i Innherred det ultimate utgangspunktet for en rolig kanotur med familie og venner. Her kan du padle på flatt vann i elva, gå i land og spise mat på en av de mange tilrettelagte rasteplassene. Ogna er perfekt for både nybegynnere og de mer øvede padlerne, ingen stryk og fossefall, men trygt og enkelt i vakker natur. Kanoturen fra hyllbrua til Støa i Ogndal ble av Nationen kåret til en av de 5 beste kanoturene i landet i 2020. Kanoer får du leid av Steinkjer Kommuneskoger Ogndalsbruket KF.

Klatring og vandring i kystlandskapet på Valsøya

På nydelige Valsøya finner du Valsøytunet med både spennende overnatting, klatrepark, kajakkutleie og fantastiske vandreturer i kystlandskapet. Turen opp på Hjemkona byr på herlig utsikt mot Valsøyfjorden og Botna, og du har også mulighet til å sjekke ut noen av de populære turtrimløypene til StikkUt med utgangspunkt i Valsøya.  Disse turene er detaljert beskrevet både i forhold til kart og hvor krevende turene oppleves.

Leikegrinda Oppdal

Den aktive bygda Oppdal er leikegrinda for den som har blitt voksen men fortsatt vil leke, med stisykling, fjelløping og en mengde toppturer. De gjestfrie Oppdalsfjella som strekker seg fra Dovrefjell i sør til Trollheimen i nord, har et stinett i verdensklasse som gir uforglemmelige opplevelser enten det er fra sykkelsetet eller til fots. Du kan leie både mountain bike og el-sykkel på turistkontoret i sentrum, og komme deg til fjelltoppene med gondolbanen eller for egen maskin. Vel oppe på toppen av Hovden anbefales gjerne en tur innom pizzarestauranten The Hill for et måltid med slående utsikt over fjellheimen.

Rørosvidda med hund og sykkel

Rørosvidda lokker mange til utendørsopplevelser, med den friske fjellufta og de milde viddene tett innpå den kjente og fantastisk koselige verdensarven Røros. Med Røros Guide kan du få en skreddersydd tur for hele familien, til fots eller på sykkel inn i Femundsmarka eller bare i nærheten av sentrum. Det er også mulig å oppleve viddene sammen med verdens nydeligste hundespann fra Kennel Dølanvollen. Turen vil gå langs grusveier og forbi idylliske setervoller i Erlidalen, og det er også tid til kos med de glade ivrige hundene.

Artikkelen er skrevet av Trøndelag Reiseliv

Liker du denne artikkelen om Naturopplevelser med høstfarger, så er vi glad for en like på

Meld det på Reiselivs temamelding med mye nytt som du vil synes er spennende


Bedre feriebilder og motiver med frekkere foto

bedre feriebilder

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.