Home DestinasjonerNorge Nordmenn på reise sorterer

Nordmenn på reise sorterer

by Reiseliv
2013-08-14 Kristiansand Dyrepark Hoved.jpg

Nordmenn på reise er ryddigere: Turister som strømmer til norske turistattraksjoner ønsker i større grad at vi kildesortere. Kristiansand Dyrepark har som mål å la besøkende få kildesortere i hele parken.

Dette forteller Per Arnstein Aamot i Kristiansand Dyrepark.

– Nordmenn har blitt mer opptatt av at det legges til rette for kildesortering, og ønsker å ha denne muligheten også på ferie, sier Jaana Røine, administrerende direktør i Grønt Punkt Norge.

Kristiansand Dyrepark er en av landets mest besøkte turistattraksjoner, og administrerende direktør Per Arnstein Aamot forteller at de har gode løsninger for kildesortering flere steder inne i parken.

– Vi har kildesortert i flere år. Våre spisesteder og restauranter kildesorterer alt av plast og kartong som benyttes i den daglige driften. Parkens gjester kan dessuten sortere engangsemballasje og matavfall på utvalgte spisesteder. Vi ønsker også med tiden å kunne tilby våre besøkende en fullverdig kildesortering for blant annet plast og kartong ute i parken, forteller Aamot.

– Økt bevissthet

I fjor resirkulerte Kristiansand Dyrepark rundt 21 tonn plast, papp og kartong. Aamot melder om økt miljøbevissthet blant de besøkende. Han mener norske turistattraksjoner har et ansvar når det gjelder kildesortering av søpla som produseres.

– Vi har en lidenskap for dyr og ønsker å verne om disse og naturen. Derfor er kildesortering ekstremt viktig for oss. Det er et miljøkrav vi ønsker å innfri, og folk forventer at vi gjør dette. Bevisstheten har økt de siste årene, og vi har en mulighet til å påvirke folks vaner, forteller Aamot.

– Sorterer det vi kan

Også Hunderfossen Familiepark merker økt miljøbevissthet blant sine besøkende.

– Bak kulissene har vi en omfattende prosess for kildesortering. I administrasjonen, på butikker og alle spisesteder i parken har vi sortering av blant annet plast, papp og papir samt restavfall. Ute i parken har vi 100 ordinære søppeldunker for re stavfall, og 50 for plastflasker, forteller direktør Hogne Høstmælingen. Også Hunderfossen Familiepark ser på muligheten for å la sine gjester kildesortere mere ute i parken i fremtiden.

Liker du artikkelen Nordmenn på reise er ryddigere?

Liker du artikkelen Nordmenn på reise er ryddigere, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.