Home DestinasjonerNorge Norge: Preikestolen, Kjerag og Trolltunga på 3 dager

Norge: Preikestolen, Kjerag og Trolltunga på 3 dager

by Yvette-Marie Solem

Norge: Null høydeskrekk og av det sporty slaget? Nå er det enklere enn før å kombinere de tre mest populære fjellturene nå når det er startet opp daglig ekspressbuss mellom Preikestolen, Kjerag og Trolltunga. Den nye daglige bussforbindelsen i begge retninger tar fire timer, noe som gjør at de mest sporty av oss uten høydeskrekk kan rekke over disse turene på kun tre dager.

Preikestolen

Preikestolen er et av de mest fotograferte stedene i Norge, og er en populær dagstur for både lokalbefolkningen og turister. Preikestolen ligger i Lysefjorden, like utenfor Stavanger. Turen opp til platået som ligger hele 604 meter over fjorden tar rundt to timer. I 2014 besøkte hele 250 000 Preikestolen, noe som gjør den til en av de største attraksjonene i Norge.

Preikestolen ble et turistmål for mer enn 100 år siden, da Stavanger Turistforening begynte å bruke dette platået som et viktig turmål. STF førte opp Preikestolhytta i 1949. Preikestolen er den mest kjente turistattraksjonen i Ryfylke og Rogaland. Det 25 meter ganger 25 meter store platået ble formet ved frostsprengning for 10.000 år siden. Utkikkspunktet som er 604 meter over Lysefjorden er utpekt av Lonely Planet som et av de heftigste utsiktspunktene i verden. Beste tiden for å besøke stedet er fra april til oktober.

Kjerag – populært for basehoppere

Det nærliggende fjellet Kjerag ligger lengre inn i Lysefjorden, og er et velkomment alternativ for de som synes at Preikestolen blir for overfylt. Mange kommer hit for den berømte Kjeragbolten, som er en kampestein kilt fast i en sprekk i klippen med utsikt over fjorden. Kjerag er også populært blant basehoppere og klatrere som rager 1000 meter over fjorden.

Kjerag – populært for basehoppere

Det nærliggende fjellet Kjerag ligger lengre inn i Lysefjorden, og er et velkomment alternativ for de som synes at Preikestolen blir for overfylt. Mange kommer hit for den berømte Kjeragbolten, som er en kampestein kilt fast i en sprekk i klippen med utsikt over fjorden. Kjerag seg også populært blant basehoppere og klatrere som rager 1000 meter over fjorden.

Trolltunga

Trolltunga ligger i Odda, et par timer nordover. Turen opp til den berømte «tungen» passer best for den mer erfarne turgåer. Utsikten fra toppen er uforglemmelig, og er rangert som et av de beste stedene i verden «for å få et ja av din kjære» så fremt hun liker friluftsliv og ikke har høydeskrekk – kåret av Lonely Planet «Best in Travel 2015».

Busstider og booking: tidereiser.com

Kjeragbolten. Foto:Per Eide - Visitnorway.com/Innovation Norway

Kjeragbolten. Foto:Per Eide – Visitnorway.com/Innovation Norway

Trolltunga - et populært sted for frierier. Foto: Asgeir Helgestad/Artic Light AS/visitnorway.com/Innovation Norway

Trolltunga – et populært sted for frierier. Foto: Asgeir Helgestad/Artic Light AS/visitnorway.com/Innovation Norway

Les også:

Idylliske steder i Norden

 

 

You may also like

Leave a Comment

Reiseliv