Hjem DestinasjonerNorge Norgesferie med mange muligheter, 7 friske forslag

Norgesferie med mange muligheter, 7 friske forslag

av Per Henriksen
Norgesferie med mange muligheter

Norgesferie med mange muligheter, her har du 7 forslag med mye natur, mye frisk luft, mye spenning og til og med skiføre i sommermånedene.

Stormwatching Norway
Bli en del av naturens drama! Velkommen tile n region hvor Nordsjøens stormer møter fastlandet og hvor vinden og bølgene har skapt landskapet. Naturen er overveldende med tusenvis av øyer og fjell som stiger rett opp fra havet og med trange fjorder og hvite sandstrender. Dette er rå, ufiltrert del av Norge som er perfekt for å oppleve naturens krefter. Her kan du lese mer om å oppleve stormene på Vestlandet og se også Visit Norway’s stormwatching

Finn din indre viking – en reise gjennom Norges vikinghistorie
Seriesuksesser som Vikings og Vikingar har ført til rekordstor vikinginteresse, og nå kan du besøke høyteknologiske opplevelsessentre og egne vikinglandsbyer, dra på vikingfestivaler og spel, og utforske vikingskip og -skatter. Her er noen av vikingopplevelsene Norge har å by på. The Viking Planet, Avaldsnes, Bergen Basecamp, Viking Valley, Sagastad, Trondenes Historiske Senter, Lofotr og Stiklestad. Full liste her: Visit Norway

Coasteering med Sjøbris Adventure
Ordet Coasteering kjem av det engelske ordet coast som betyr kyst. Betydinga av ordet er at man skal bevege seg både i vatn og på land langs klipper i sjøkanten. Coasteering er ein leiken og spennande måte å vere i naturen på. Her kan du utfordre seg sjølv med å dykke, hoppe, klatre eller leike. Vi tilbyr kvalitetssikra coasteeringsruter med sikkert utstyr for å gjennomføre aktiviteten på ein forsvarlig måte, samtidig som vi behelder spenninga. Fjordnorway – se og gjøre.

Ice, ice, baby! Brevandring i fjordene
Bli med inn i en annen verden! Isbreene våre er flotte på avstand, men på nært hold opplever du et eventyrlig miljø av skulpturer i konstant forandring. Skiftende lysforhold, uendelige nyanser av blått og alle lydene, gjør brevandring til en særegen opplevelse. Et alternativ er hos Fjord Norway og her er også en oversikt over de mest kjente og tilgjengelige isbreene. Her er også en oversikt over de mest kjente og tilgjengelige isbreene.

Rafting i Oppdal
I Oppdal, fjellbygda der det er umulig å kjede seg, ifølge kjentfolk! Se for dere familien på raftingtur. Frydefulle hvin og boblende latter blander seg med den gode mestringsfølelsen der dere duver nedover strykene i elva Driva. Underveis på den 6 km lange turen blir det bading og hopping fra Jumprock. I ziplineparken i Opplev Oppdals Villmarksleir finner dere åtte ulike taubaner. Her vil selv den tøffeste mamma eller storebror kjenne blodet bruse.

Skiføre i sommermånedene
Alpinanlegget Stryn Sommerski ligger 1065 meter over havet og har gode løype- og off-pisteforhold hele sommeren. Skisenteret ligger langs fylkesvei 258, kjent som Gamle strynefjellsveien og er nasjonal turistvei. Veien er vinterstengt fra oktober til slutten av mai.

Senteret er plassert på Tystigbreen og byr på mange opplevelser i sommersnøen. Stolheisen på 1000 meter bringer deg opp i brebassenget hvor det er muligheter for frikjøring på eget ansvar. Stryn Sommerski har en fallhøyde på tilsammen 290 meter.

På sykkel på Andøya fra nord til sør
Andenes – Bleik – Stave – Nordmela – Nøss – Bjørnskinn – Risøyhamn. Startpunkt/sluttpunkt: Andøya havn/ Risøyhamn. Distanse: 60 km

Highligts: En av de mest attraktive og lettsyklede turene i Nord-Norge! Veien på vestsiden av øya går til dels veldig tett på havet, og i lange strekk nesten uten bebyggelse. Man vil oppleve spisse tinder, rullesteinstrender, digre myrer og innimellom lekre hvite strender. Svært lite biltrafikk er et ekstra pluss med denne turen. Den eneste merkbare motbakken er sør for Bleik, der man stiger omtrent femti meter. Fra Risøyhamn møter man mer biltrafikk, og her kan du eventuelt velge å ta buss eller hurtigrute videre sørover til Stokmarknes (flyplass), eller tilbake til utgangspunktet Andenes. Muligheter for å gå flere merkede toppturer fra Bleik eller Stave, til utsiktstopper på rundt tre-fire hundre meters høyde.

Liker du denne artikkelen om Norgesferie med mange muligheter, så er vi glad for en like på Facebook

Meld det på Reiselivs temamelding mye nytt som du vil synes er spennende, konkurranserSkiføre i Norge fire steder i hele sommer

Skiføre i Norge

10 tips til naturlige opplevelser i sommer-Norge

10 tips til naturlige opplevelser

Du vil sikkert like disse artiklene også