Home DestinasjonerNorge Norsk Folkehjelp: Vær føre var på påsketurer

Norsk Folkehjelp: Vær føre var på påsketurer

by Trond Thorud
Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp oppfordrer folk til å komme seg ut på påsketur – men med god sikkerhetsmargin.

– I år, som i fjor, forventer vi stor utfart i nærområdene der folk bor på grunn av koronarestriksjonene. Vi har derfor ikke like mange i beredskap på vaktstasjoner rundt omkring i fjellet, men i stedet flere i hjemmeberedskap, sier rådgiver for Førstehjelp og redningstjeneste i Norsk Folkehjelp, Jonas Vikran Hagen.

I tillegg bidrar de trente førstehjelperne i Norsk Folkehjelp mange steder på lokale vaksinestasjoner for å bidra til massevaksineringen som nå pågår over hele landet.

Beredskap døgnet rundt

Norsk Folkehjelp
FORF-øvelse i Sirdal med samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde og 330-skvadronen. Foto: Norsk Folkehjelp

– Våre frivillige er som vanlig i beredskap 24/7 og vil rykke ut som normalt dersom noe skulle skje på påsketuren, men det kan ta noe lenger tid å komme seg opp på fjellet enn ved normal påskeberedskap hvor vi forsterker beredskapen på vaktstasjoner ved populære utfartsområder, sier Vikran Hagen.

Han ber dermed folk ta hensyn til dette før de planlegger årets utfart:

– God turplanlegging er alltid viktig, men kan bli ekstra avgjørende i år. På forhånd er det helt sentralt å planlegge hvor man skal gå og sjekke værmeldinga. Når du pakker tursekken er det også viktig å ta høyde for at uhell kan skje, selv om du bare skal på en kort tur.

Ta med rett utstyr

Norsk Folkehjelp
Tips til utstyr å ha med på tur. Foto: Norsk Folkehjelp.

– Ta alltid med litt ekstra klær, mat og drikke, og hodelykt på tur. I tillegg er også enkelt førstehjelpsutstyr og en powerbank gode hjelpemidler som ikke tar så stor plass i sekken hvis det skulle skje et uhell. 

– I år oppfordrer vi også folk til å være litt ekstra forsiktig med å velge tur etter evne og ikke legge ut på de mest ekstreme utfordringene, med tanke på at hjelpen i verste fall kan være litt lengre unna enn til vanlig. 

Norsk Folkehjelp ønsker likevel å se mange på tur – enten det er på fjellet eller i nærområdet. 

– Så lenge man holder avstand til andre og følger de øvrige anbefalingene fra myndighetene, håper vi mange kommer seg ut på tur i påska. Det er godt for både fysisk og psykisk helse, særlig i den utfordrende situasjonen vi nå har stått i over lang tid, sier Vikran Hagen. 

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.