Home DestinasjonerNorge Sommerferie i Norge, da kan Trøndelag være noe for deg

Sommerferie i Norge, da kan Trøndelag være noe for deg

by Reiseliv
Sommerferie i Trøndelag

Sommerferie i Norge: Sommeren 2023 er nok under planlegging for de fleste. Hvor skal vi reise? Det er stor stemning blant nordmenn for å holde seg innenfor landets grenser. Noe som byr på gode muligheter for unike autentiske opplevelser. Reiselivs forslag er Trøndelag.

Midt i Norge, med de beste transportforbindelser til både nord, sør, øst og vest, ligger Trøndelag med sin unike kulturhistorie, matspesialiteter og fantastiske naturopplevelser.

Her finnes et stort mangfold av sommeraktiviteter for hele familien, alt fra aktive opplevelser med sykkel, båt, zipline og klatring til nære møter med dyr og nytelse i naturen.

Du kan velge blant mange ulike motivasjoner for hvordan du vil oppleve nye sider av landet. Reiseliv har samlet noen tips basert på hvilken type tur du ønsker å ta.

Planlegg tur med familien i Trøndelag og vi kan love en sanselig, lærerik og uforglemmelig sommerferie!

Rypetoppen adventurepark– Trøndelags beste klatrepark

Sommerferie i Trøndelag
En rask flukt over vann og vilt landskap. Foto: Rypetoppen

Omgitt av storslått natur hos Rypetoppen adventurepark i Meråker, kan dere som familie kose dere i de mange klatreløypene oppe i tretoppene hele dagen.

Det finnes flere sitteplasser og griller inne i klatreparken, slik at du enten kan kjøpe grillmat i kiosken, eller ta med medbragt. Dere kan også booke en stemningsfull overnatting i lavvocampen eller bjørnehiene inne i parken. Mer på Rypetoppen.

I full fart nedover elva – Oppdal Zipline og Rafting

Sommerferie i Trøndelag
Helgøy i fossene, vilt og vått! Foto: Opplev Oppdal

I 30 år har Opplev Oppdal levert aktiviteter som rafting, juving og Zipline i Villmarksleiren. Her kan hele familien bli med på en uforglemmelig naturopplevelse og elleville eventyr.

Den lengste Zipline-turen består av 8 ulike wiretaubaner som gir skikkelig sug i magen.

Opplev Oppdal tilbyr også tre forskjellige rafting-turer på Driva. Den vanlige turen, familieturen og Gråura-ekspertturen.

Turene er delt inn i forskjellige vanskelighetsgrader, og alle tilbyr en uforglemmelig opplevelse med spennende stryk midt i et vakkert landskap. Mer på Opplev Oppdal.

Klatring, grottesafari, kajakk og dykking

Sommerferie i Trøndelag
En forfriskende kajakktur i vill natur. Foto: Flatanger Adventure

Denne gjengen med profesjonelle aktører tilbyr guidede klatreturer i både enkle og krevende fjellformasjoner i Lauvsnes i Trøndelag.

Sammen med familien kan du oppleve grottesafari, Via Ferrata-tur og klatrekurs. Hos Flatanger Adventure kan du også leie kajakker som passer både for nybegynnere og for deg med litt padleerfaring.

Dykking er også mulig. Alt dette kan oppleves i en av Namdalens aller flotteste skjærgårder. Se mer på Flatanger Adventure

En unik perle – aktivitet i idylliske omgivelser

Sommerferie i Trøndelag
Høyt og lavt på Valsøya

Valsøya i nye Heim kommune er helt ferske som trøndere. Her finner du klatreparken Høyt og Lavt med fantastisk utsikt og bygg designet av Snøhetta.

De har Norges høyeste Quick-Jump og flott klatring for de minste. Klatreparken ligger noen hundre meter fra Valsøytunet, hvor du finner hytteutleie, camping, restaurant, badestrand, kajakk- og kanoutleie pluss mange flere aktiviteter.

Med kajakk, kano eller båt kan dere også ta turen over til Engholmen, heng opp en medbrakt hengekøye, telte, eller overnatte i Lavvo. Mer på Høyt og lavt og Valsøya.

Produsert 18. april 2020


Ferie i Norge – bruk fornuftige klær fra Helly Hansen
Dame, barn, herre – se utvalget

10 nyttige apper til mobilen når du skal på tur

10 nyttige apper

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.