Home DestinasjonerNorge Taste Festivals endelig til Norge

Taste Festivals endelig til Norge

by Reiseliv
2013-07-05 Matfestivaler Hoved.jpg

Taste Festivals endelig til Norge: En av verdens mest eksklusive matfestivaler endelig i Norge. 50 topp-kokker fra inn- og utland, og du blir bedre kjent med Oslos gode restauranter. Delta på ”A Taste Theatre”, ”Wine Theatre”, ”Cooking Club”, ”Farmers Market” og mye mer.

Fra starten i 2004 i London har ”Taste Festivals” gått sin seiersgang over hele verden. I år arrangeres festivalen i hele 19 land; i byer som Aukland, New Zealand, Mumbai, India, Roma, Italia, Cape Town, Sør-Afrika, Dublin, Irland – og endelig i Oslo i dagene fra 29. august til 1. september.

– Vi gleder oss til festivalen i Oslo. Dette er en by vi lenge har ønsket å besøke og endelig fikk vi muligheten. Nå har vi lagt opp en treårsplan med ”Taste of Oslo” som betyr at vi arrangerer festivalen nå i år, i 2014 og i 2015. Vi er også svært glade for at festivalen blir på Kontraskjæret, som har en fantastisk beliggenhet ved siden av Akershus Festning og med utsikt over Aker Brygge og fjorden, sier Henk Jan Kakebeen, fra ”Taste Festivals”.

Den viktigste forklaringen på suksessen med ”Taste Festivals” handler om kvalitet. Det betyr høy klasse i alle deler av festivalen: Dvs. de mest eksklusive restaurantene i de ulike byene festivalen arrangeres i, de dyktigste lokale kokkene, de mest delikate rettene, de mest smakfulle råvarene osv.

Det betyr at alle som befinner seg i Oslo disse fire høstdagene kan få en unik kulinarisk opplevelse. Blant annet vil restaurantene som deltar på festivalen presenterer noen utvalgte «signaturretter» for publikum. Sammen med maten som serveres, vil publikums kunne nyte drikkevarer av høy kvalitet; champagne, vin, øl, cocktails og annen drikke.

”Taste of Oslo” skal også inspirere, motivere og undervise publikum, slik at de kan lykkes enda bedre på kjøkkenet hjemme. Derfor utgjør workshops, ulike smaksprøver og forelesninger viktige ingredienser under arrangementet.

– Etterhvert har det blitt mange matfestivaler i Norge, og ingenting er mer gledelig fordi det viser den store interessen for god mat og matlagning blant nordmenn. Når vi likevel har valgt å satse på akkurat ”Taste Festivals”, så er det fordi festivalen skiller seg ut fra de fleste andre festivaler. ”Taste Festivals” er utvilsomt en nisjefestival, hvor kvalitet og nytelse står enda mer i fokus – selvsagt uten forkleinelse for noe av de andre flotte matfestivalene som arrangeres i Norge, sier Lena Wånemark, fra Electrolux som på verdensbasis har valgt å gå inn som hovedsponsor for ”Taste Festivals”.

1 Rigsdaler = 20 kr

En spesiell detalj med ”Taste of Oslo” er at du ikke kan bruke kredittkort eller norske kontanter på festivalområdet. På festivalen er det kun Rigsdaler som gjelder, altså valutaen som ble brukt frem til 1816, da Rigsdaler ble erstattet av Spesidaler. Denne betalingsgimmicken er noe ”Taste Festivals” ofte bruker på sine festivaler verden over. Eksempelvis ble Euro byttet ut med Finske Mark på ”Taste og Helsinki” som ble arrangert i juni i år.

– Det blir selvsagt rikelig med vekslingsmuligheter på ”Taste of Oslo”, og vi aksepterer både kredittkort og kontanter, så dette behøver ikke publikum bekymre seg for, sier Henk Jan Kakebeen.

Aktører som foreløpig har bekreftet tilstedeværelse på ”Taste of Oslo”:

Kokker:
 Terje Ommundsen, Plah Bar & Restaurant,Terje Ness, ORO Restaurant
Even Ramsiv, Restaurant Ylajali
Allan Poulsen, Bagatelle/LilleBJan Dahl, Hamani

Restauranter: Oro, Ylajali, Hamani, Bocuse D’or team og Bagatelle/LilleB.

Ambassadører for festivalen:
 Terje Ness, ORO, en av Norges aller beste kokker
 og Ingrid Espelid Hovig, en levende legende innen norsk kokekunst

Åpningstider ”Taste of Oslo” 2013
: Torsdag 29. august 17:00-23:00
. Fredag 30. august 16:00-23:00
. Lørdag 31. august 12:00-17:00 og 18:00-23:00. Søndag 1. september 14:00-20:00

Inngang: 200 kroner

Liker du artikkelen Taste Festivals endelig til Norge?

Liker du artikkelen Taste Festivals endelig til Norge, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.