Hjem DestinasjonerNorge Telt og hengekøye – en helg i skog og natur

Telt og hengekøye – en helg i skog og natur

av Trond Thorud
Telt og hengekøye

Telt og hengekøye – en helg i skog og natur. #nattinaturen gikk av stabelen over hele landet i forbindelse med årets Friluftslivets uke 5. – 13. september. Med friluftsinteressen på topp i befolkningen, satser arrangøren på ny deltakerrekord.

– Det magiske er at selv om én ligger i hengekøye i skogen i Alta, en annen telter i hagen sin i Mandal og en tredje sover i Oslomarka, så ligger vi alle under den samme himmelen, sier Lasse Heimdal, generalsekretær i fellesorganisasjonen Norsk Friluftsliv.

Lørdag 5. september inviterte de og flere lokale arrangører igjen hele Norge til å finne fram soveposen og ta en lørdagskveld utenom det vanlige, når #nattinaturen går av stabelen.

Forventer høy deltakelse

Friluftsliv er svært populært om dagen, og nylig kom en Ipsos-undersøkelse som viste at nær 1,5 million overnattet ute i løpet av sommeren.

Derfor har Norsk Friluftsliv forventninger om at fjorårets rekord på opp mot 100 000 deltakere under #nattinaturen skal ryke førstkommende lørdag.

– For mange er det blitt en tradisjon å delta hvert år, så dette er en kveld mange har et forhold til. I sommer har enda flere har fått øynene opp for uteovernatting, så det er absolutt grunn til å forvente høy deltakelse, sier generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal.

Åpner nasjonal friluftsuke

#nattinaturen er startskuddet for Friluftslivets uke, som er en nasjonal feiring av naturen og friluftslivet.

Målet er å invitere hele Norge med ut i naturen, og at flere skal få øynene opp uteovernatting.

– Alle er velkomne. Både du som aldri har overnattet ute før, og du som teller din tiende natt under stjernene denne sesongen. Er du nybegynner, er det helt innafor å legge seg til på balkongen eller slå opp teltet med barna i hagen, oppmuntrer Heimdal.

Fakta om Friluftslivets uke 2020:

  • Arrangeres landet over 5. – 13. september
  • Uka åpner med at hele Norge inviteres til å sove ute under #nattinaturen lørdag 5. september
  • Paraplyorganisasjonen Norsk Friluftsliv og dens 18 medlemsorganisasjoner med rundt 5000 lag og foreninger er initiativtakere til feiringen
  • På www.friluftslivetsuke.no finner man nær 900 arrangementer for store og små, fordelt på fylker og datoer. De fleste er gratis

Artikkelen er skrevet av Norsk Friluftsliv

Liker du denne artikkelen om telt og hengekøye så er vi glad for en like på

Meld deg på Reiselivs temamelding med mye nytt som du vil synes er spennende


Spennende feriebilder, fine eller standard kjedelige?

Spennende feriebilder
Over fjellet: På vei over fjellet gir mange fine fotomotiver, så det gjelder om å gi seg tid g stoppe. Bildet er tatt en gråværsdag i slutten av mai ved Breiddalsvannet. Selv på grå dager kan du få frem fine, duse farger. Ferieminne med menneske og natur som motiv.

Friluftsliv er tiltrekkende. Også som dating?

Friluftsliv er tiltrekkende

Du vil sikkert like disse artiklene også