Home DestinasjonerNorge Se virtuell reise med Flåmsbana. 44 minutter med togføreren

Se virtuell reise med Flåmsbana. 44 minutter med togføreren

by Reiseliv

Flåmsbana, du har hørt om den, ikke sant? Og drømt mange ganger om å ta en tur, særlig etter at Lonely Planet kåret dette til verdens mest utrolige togreise i 2014. Togturen er en unik måte å oppleve den norske naturen på. Dette er en av de bratteste togstrekningene i verden på vanlige togskinner. På under én time tar banen deg fra Aurlandsfjorden i Flåm til høyfjellet på Hardangervidda.

Flåmsbana: Reiseliv kan nå for første gang vise deg hele strekningen som Virtual Reality, noe som er mulig fordi Flåmsbana festet et 360º-kamera til togets frontparti for deretter å filme hele togreisen fra Myrdal til Flåm. Ved å gjøre dette kan folk for første gang få et panoramisk innsyn i strekningen samt se akkurat det samme som lokføreren. I løpet av 44 minutter tar togreisen deg fra høyfjellet på Hardangervidda, forbi imponerende fosser og videre ned til fjorden i Flåm.

Flåmsbana gjorde dette for å kunne dele den spektakulære togreisen med så mange som mulig. Det er ingen tvil om at teknologi har endret måten vi kommuniserer med hverandre og opplever omgivelsene våre på.

På veien ned til havet passerer man snødekte fjell, spektakulære fosser, dype daler og fjordlandskap. Her reflekteres mye av det beste Norge har å by på av naturlandskap.

Nedenfor er noen av de mest spennende stedene du vil se langs togreisen, og alle er markert i filmen, slik at du enkelt kan klikke deg dit du vil. Og helt nederst er selve filmen.

Dette ser du i filmen

1. Myrdal Stasjon – Denne lille stasjonen kan man kun ta seg til ved hjelp av sykkel og gange. Den er også siste stopp Rallarveien – en av de flotteste og mest kjente sykkelstrekningene i Norge.

2. Hardangervidda – Norges største nasjonalpark. Den strekker seg over imponerende 8000 km² fra Finsedalen ved Bergensbanen i nord til Røldal i Odda kommune i sør. Etter nasjonalparkene på Svalbard er Hardangervidda den største nasjonalparken i Skandinavia.

3. Kjosfossen – En spektakulær 225m høye fossen er en av Norges mest besøkte turistattraksjoner.

4. Rjoandefossen – En stupfoss som er fordelt over to fall på 300 meter. Dette er en av flere flotte fosser man passerer langs Flåmsbana.

5. Flåm Kirke– Trekirken er bygget i 1667.

6. Flåm Stasjon – Turens endestasjon befinner seg i enden av Aurlandsfjorden.

Visit Flåm opplyser at 926.532 personer reiste med Flåmsbana i 2016. Det er en økning på 18 prosent fra 2015.

Sett deg godt til rette og forbered deg på en virtuell reise på 44 minutter. Da får du kanskje lyst til på en tur. Muligens vipper tallet på reisende over én million i år?

Redaksjonelt innhold på Reiseliv bearbeides/tilrettelagt av Reisejournalist

På skinner gjennom AfrikaUntitled-2

___________________________________________________________________________________________

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.