Hjem DestinasjonerNorge Trysilrittet: Opp på sykkelsetet og ut i skogen!

Trysilrittet: Opp på sykkelsetet og ut i skogen!

av Per Henriksen

Trysilrittet til helga: Fristen for forhåndspåmelding har akkurat gått ut og rittleder Olve Norderhaug i Destinasjon Trysil kan melde om stor interesse for Trysilrittet i år. Det er over 630 forhåndspåmeldte, noe som er over 10 prosent mer enn samme tidspunkt i fjor.

– Værmeldinga for helga ser lovende ut og det betyr vanligvis at mange dukker opp rittdagen også. Vi gleder oss til en stor sykkelhelg i Trysil, sier Norderhaug.

Veksten i antall ritt i Norge har vært stor de siste årene og det er stor konkurranse blant rittene. – Det er derfor gledelig at Trysilrittet er populært. Rittet ligger tidlig i sesongen og vi har en familieprofil med mange aktiviteter for barna, noe som gjør at mange velger å ta med hele familien og starte sommerferien i Trysil, sier Norderhaug.

Trysilrittet arrangeres 4.-5. juli og består av fire ritt; Topprittet, Hovedrittet 75 km, familierittet og Valles barneritt for de aller minste. 775 deltok på hovedrittet i fjor.

Trysilrittet er godkjent som seedingsritt for Birken, CykelVasan og Grenserittet.

Trysilrittet eies av Destinasjon Trysil og arrangeres i samarbeid med idrettslagene Trysil Sykkelklubb, Nordre Trysil IL og Trysil Fotballklubb.

Sykkelarrangementer er en viktig del av Trysils sykkelsatsning. Destinasjon Trysil og samarbeidende aktører har utviklet en masterplan for stisykling i Trysil. Prosjektet har fått arbeidsnavnet Trysil Bike Arena. Planen er utarbeidet i samarbeid med franske Bike Solutions, et av de ledende konsulentselskapene for stisykkel i Europa.

Ambisjonen er at utviklingen av stisykkeltilbudet vil bli en attraktiv reiseanledning til Trysil om sommeren og høsten. I 2014 blir første fase av planen igangsatt og arbeidet er allerede godt i gang med Trysil Bike Park 1.0.

Det har blitt opparbeidet en ferdighetsbane «Skills course» utenfor Radisson Blu og det er innkjøpt en flyttbar «pump track».

Arrangementer som Terrengsykkels stisykkelfestival Utflukt i juni og Trysilrittet i juli er viktige elementer i sykkelsatsningen.

– Trysilrittet har potensial til å bli et av Norges ledende sykkelritt. Jeg gleder meg til å ønske nærmere 1000 ryttere velkommen til Trysil til helga, sier han.

Fakta
Trysilrittet arrangeres for 5. gang 4.-5. juli 2014
Arrangementet består av fire ritt:
– Trysilrittet 75 km (seedingsritt for Birken, CykelVasan, Grenserittet)
– Trysil 1132 Topprittet
– Familierittet 6 km
– Valles barneritt 1 km
Rittet eies og driftes av Destinasjon Trysil.

Les mer på Ut i naturen på sykkel i Trysil og Trysil.no

Du vil sikkert like disse artiklene også