Hjem DestinasjonerNorge Spinnvilt i Tusenfryds SpinSpider

Spinnvilt i Tusenfryds SpinSpider

av Per Henriksen
Tusenfryd SpiderSpin 0905 Hoved

Tusenfryd har åpnet årets sesong med Spin Spider. Den gir 4,5 G og 115 kilometer i timen under Europas største edderkopp.

– Jeg ble helt svett i baken, sier Reiselivs ene testkjører Karl, da Tusenfryd kjørte sin nye SpinSpider et par runder for spesielt inviterte, før den store åpningen lørdag 23. mai.

– Til å bli kvalm av, sier co-testkjører Niklas, og ler rått.

Tusenfryd lagde kjendisdag i parken og fikk både Kari Traa, Anders Jacobsen og Tom Hilde til å være blant de spesielt inviterte til å kjøre åpningsturen, mens publikumskøen vokste frem til åpningen, og hylende ungdommer snart kunne fylle opp “edderkoppen”.

Tusenfryd mener at dette er nok en nyhet i verdensklasse. Tusenfryd kaller sin nye attraksjon ”Spinnvilt”.

Karusellhjulet er festet til en enorm pendel med plass til 40 fartsgale passasjerer. Denne pendelen svinger frem og tilbake mellom bena på «edderkoppen».

Passasjerene blir «kastet» 44 meter opp i lufta på hver side, i en fart på opptil 115 km/t. Når de når toppen på hver side, sitter de halveis opp-ned.

– Jeg ble jo helt vektløs der oppe, sier Karl.

Tusenfryd forklarer dette med at når hjulet roterer mot klokka får du en konstant følelse av vektløshet!

– Nifst å sitte med nesa ned mot bakken i 115 km/t, sier Niklas.

Som elever ved den videregående skole gir de opplevelsen karakterer mellom 4-5, om man bruker skalaen fra 0-6. Begge har kjørt utallige berg-og-dal-baner og vært med i mange andre skrekk-og-gru-opplevelser rundt i Europa og USA.

– Men, legger de unge testkjørerne til, SpinSpideren er enda en opplevelse som øker verdien av en dag i Tusenfryd.

Den nye attraksjonen i TusenFryd er den andre av denne typen som blir bygget i verden. Det finnes en tilsvarende i Dinosaur Park i Changzou i Kina, og enkelte andre parker har lignende attraksjoner.

Men ingen er så spektakulær som TusenFryds nye SpinSpider. Den går høyere og raskere enn noen annen liknende attraksjon i Vesten hittil, skriver Tusenfryd på sin hjemmeside.

Se

Tusenfryd

Du vil sikkert like disse artiklene også