Home DestinasjonerNorge Unik overnatting? Her er fem muligheter

Unik overnatting? Her er fem muligheter

by Trond Thorud
unik overnatting

Unik overnatting, og da tenk deg å våkne i frisk luft. Rundt deg er det en øredøvende stillhet. Reis til Trøndelag for en sånn spenstig opplevelse.

Stadig dukker det opp spennende overnattingsmuligheter i Trøndelag. De kalles domer, clamping og mer til. Nå er flere nye slike tilbud å finne fjellet. Vanligvis ligger slike søstertilbud idyllisk til ved postkortlignende innlandsvann.

Et av de nye er Arctic Dome Meråker.  (Hovedbildet over). Dette ligger på toppen av Meråker Alpinsenter, hele 603 meter over havnivå. Beliggenheten er et flott utgangspunkt for naturopplevelser, slik som alpint, jakt og kiting. Eller besøk ved Meråker alpinsenter, Aspåsen gård og husky og Rypetoppen Adventurepark. Det er verd å nevne at også Rypetoppen Adventurepark i Meråker tilbyr overnatting i dome. Nå tilbyr de også overnatting i vintermånedene.

Neste nyåpnede er Arctic Dome Namdalen. Her er det overnatting på et historisk setertun. De har fem familievennlig domer med nær tilgang til fantastiske turområder. Skarlandsfjellet bør være et vandremål. Here kommer du 757 meter over havet når du står på toppen. På setertunet får også tilgang til seterbygningen fra midten av 1800-tallet. Denne har stått uendret i snart 100 år. Du havner midt oppe i det virkelige og originale seterlivet. Uteaktiviteter i nærheten er ingen mangelvare, blant annet kano, supping, klatrevegg, frisbeegolf er andre aktiviteter. Dersom seterlivet blir litt for langsomt for deg.

unik overnatting
Kveldsstemning hos Arctic Dome Namdalen. Foto: Artic Domer Namdalen

Kanskje du lysten på en unik overnatting i Røros? Da kan du sjekke ut Røros Arctic Dome. Dette er et godt utstyrt overnattingstilbud. Og du kan du unne deg litt luksus med den tilhørende badestampen.  På den kulinariske siden kan du bestille frokost og middag med de beste ingrediensene fra regionen. Domen ligger ved bredden av Aursunden. Et bedre  utgangspunkt for friluftsliv er det vanskelig å finne.

I umiddelbar nærhet til vill og vakker natur finner du Glamp Skorovatn. Denne ligger på en høyde over fjellandsbyen Skorovatn. På glampingplassen står det et kuppeltelt på 23kvm, ferdig innredet for et uforglemmelig opphold. Fra domen har du en utsikt Lars Monsen helt sikkert vil misunne deg. Kanskje nordlyset legger seg over himmelen når det går mot kveld i vinterhalvåret. Skorovatn har en lokal matvarebutikk med “gruvekafé” , et lite og sjarmerende kunstgalleri, to bruktbutikkforhandlere og et vakkert fjellkapell.  Og ikke å forglemme den kanskje mest unike puben i Trøndelag – Skjenkestova. Her finner du garantert roen. Er du av typen som ikke klarer sitte stille, kan du alltids sjekke ut et kitekurs hos Tundra Tours.

unik overnatting
Clamping ved Skorovatn og vakker utsikt. Foto: Clamp Skorovatn

Villnis på Inderøy bør være noe for deg som ikke er avhengig av varmepumpe. Her kan du kjenne på kjølig luft og årstidenes kontraster. Her bor du komfortabelt i canvastelt med vedovn og utendørs platting. Telys og lyslenker skaper den romantiske stemningen. Heldigvis er stedet fri for wifi. Er du nysgjerrig på matauke fra naturens side, så gir månedene fra mars til oktober muligheter for å være med på kursing om ville nyttevekster.

Fyropplevelse i havgapet

Unik overnatting også om du ikke vil på fjellet? Hva med en en vaskeekte fyrvokterbolig på et fyr ut mot havet?

Villa fyr var det første fyret nord for Trondheimsfjorden da det ble tent i 1839. Fyret ble slokket i 1890. 109 år senere ble det vernet. I dag forvaltes eiendommen av Villa Fyr Venneforening. Du kan nå leie fyrassistentbolig, med tilhørende anneks og naust når det er store grupper som trenger overnatting eller selskapslokaler. For å bli kjent med den spennende historien fra Villa, kan du bli med guidede turer. Flatanger er ellers en perle langs trøndelagskysten, med sine 1084 øyer, holmer og skjær.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.