Hjem DestinasjonerAustralia/OseaniaAustralia Sjelden naturbegivenhet i Australia

Sjelden naturbegivenhet i Australia

av Pelle Nilssen
Australia - Lake Eyre 0903 - Hoved

Lake Eyre i Australia ligger 15 meter under havoverflaten. I år vil innsjøen fylles med sjøvann og fisk, og det blir gigantparty for fiskespisende fugl.

Et av Australias forunderligste naturfenomener og store attraksjoner kan oppleves i år. Det skjer når verdens største saltsjø, Lake Eyre i South Australia, fylles av flomvann. Det er en meget sjelden og uventet begivenhet.

Innsjøen ligger på Australias laveste punkt, 15 meter under havets overflate, 700 km fra Adelaide. Den har bare vært fylt til randen tre ganger tidligere i løpet av 160 år, og man regner med at det vil skje i år. For ni år siden ble sjøen fylt halvveis opp.

Vanligvis er dette et ugjestmildt miljø for fugle- og dyreliv og flora, men vannet omskaper den gigantiske innsjøen til et eldorado for alt fra pelikaner til kameler.

Et fargerikt utvalg av fisk fyller festbordet til fuglene, og et like fargerikt mangfold av planter dukker opp langs breddene. Hvis Lake Eyre blir 80 prosent full av vann, antar man at omkring 85 forskjellige slags fugler vil oppholde seg her og gjøre området til et av de mest spektakulære i Australia i de nærmeste to-tre månedene, før saltsjøen igjen skrumper inn til en hard, tørr flate.

Denne sjeldne begivenheten vil bli gjort tilgjengelig for tilreisende av en rekke lokale operatører som sørger for turer og ekspedisjoner både i luften og på landjorden.

Her er et utvalg interessante nettsteder:Wrightsair www.wrightsair.com.auArkaroola Wilderness Sanctuary www.arkaroola.com.auWilpena Pound Resort www.wilpenapound.com.auRawnsley Park Station www.rawnsleypark.com.auChinta Air Tours www.chinta.com.auBanksia Adventures www.banksia-adventures.com.auThe Prairie Hotel www.prairiehotel.com.au

Du vil sikkert like disse artiklene også