Hjem Destinasjoner Reisejournalistikk

Reisejournalistikk

av Per Henriksen
Produkter Reisejournalistkk.jpg

Frilansjournalist Marianne Alfsen, kjent fra mange publikasjoner med sine reisereportasjer har samlet sine erfaringer og samtaler med andre pressefolk i boken Reisejournalistikk.

Dette er en gjennomgang av reisejournalistikkens mange sider, positive utspill og kritiske vinklinger på en journalistikk som har en tendens til å la seg styre av både lettvintheter og sponsing.Boken er først og fremt et korrigerende verktøy for profesjonelle journalister som har lyst til å begi seg inn på reisejournalistikk.

Utgiveren skriver selv dette om boken:”Endelig er den her: en praktisk håndbok i reisejournalistikk – for journaliststudenter og etablerte journalister, frilansere og fast ansatte – kort sagt alle som jevnlig skriver eller ønsker å skrive reisestoff!

Reisejournalistikken har fått et voldsomt oppsving de siste årene. “Alle” vil ha reisestoff – både medlemsblader, lokalaviser og ukeblader. De store avisene har stadig utvidet sine reiseseksjoner, flere nisjemagasiner om reise har funnet sin plass i bladhyllene, og Internett har befestet sin posisjon i reisejournalistikken. Likevel lever reisejournalistikken fortsatt litt på siden av den “seriøse” journalistikken.

Målet med denne boken er å gi reisejournalister det redskapet de trenger for å ta bevisste valg og bli med å utvikle reisejournalistikken videre. Den belyser dilemmaer, skaper debatt og bidrar til nytenkning om et journalistisk felt som både har et fortjent og et ufortjent dårlig rykte.”

Kr. 298.-.Les mer på www.hoyskoleforlaget.no

Du vil sikkert like disse artiklene også