Hjem Destinasjoner Russere og kinesere vil se verden

Russere og kinesere vil se verden

av Yvette-Marie Solem

Verden har fått 25 millioner flere turister. Det er spesielt russere og kinesere som nå skal ut på lange turer til fjerne land.

Med økende turisme fra land uten de sterkeste engelskkunnskapene på plass, har mange hotelleiere tilpasset seg de store turiststrømmene fra Kina og Russland. I Storbritannia er det blitt mer vanlig å tilby gjestene kinesiske matvarer, samt aviser, magasiner samt turistbrosjyrer oversatt til mandarin. Russerne er også big spenders siden de legger igjen mye penger på sine utenlandsreiser.

– Den markante oppgangen i det russiske turistmarkedet er en kjærkommen inntektssprøyte for hotelleiere verden rundt, siden russere er blant dem som bruker mest penger på hotellovernatting. sier Johan Svanström, administrerende direktør for Hotels.com i Asia.

Nesten en tredjedel av hotelleiere har installert russiske tv-kanaler og ansatt russisktalende personale. Flere planlegger å oversette sine turistbrosjyrer til russisk, samt servere russiske matretter.

Hotelleiere unngår 4-tallet

Hotellkjeder som Four Seasons, Hilton, Hyatt, Intercontinental, Marriott og Starwood har endret sine konsepter for å gjøre det mer Kina-vennlig. Hilton Huanying har ansatt mandarinsnakkende personale, og tilbyr både kinesisk frokost samt kinesisk te. Hotellene som drives av Doyle Collection har nå til og med innført kinesisk overtro. (I Kina er 4-tallet synonymt for det motsatte av liv, og mange bygninger i Kina har utelatt disse tallene i heiser (de hopper rett og slett over 4-tallet og går videre til neste tall), romnummer, telefonnummer og til og med bilskilt. Ved utdeling av romnummer unngår hotellene ved Doyle Collection å dele ut et romnummer som inkluderer et 4-tall. De unngår også å tildele kinesiske turister rom som ligger i fjerde etasje.

Ritz Hotell i London ble nylig det første hotellet i Storbritannias som har installert Kina Union betalingsterminaler, slik at kinesiske gjester kan bruke disse spesialtilpassede betalingsterminalene til å betale for overnatting og varer kjøpt ved hotellet. Som et resultat av disse tilpasningene, er Ritz blant de mest søkte på hoteller i London av kinesiske reisende.

Du vil sikkert like disse artiklene også