Home Destinasjoner Safari og mennesker i Afrika

Safari og mennesker i Afrika

by Per Henriksen
big five

Safari og mennesker i Afrika, nærmere bestemt i Tanzania, i skogene rundt Lake Manyara, over Serengeti og dypt nede i vulkankrateret Ngorongoro med et fascinerende dyreliv. Og fargerike mennesker møter du over alt!

Her vil du oppleve De fem store, pluss en rekke andre spennende dyr og mennesker. Dette er Afrika på sitt best. Det ekte Afrika!

Hvilke dyr er De fem store?

Uttrykket De fem store kommer fra tidligere tider da det var viktig å samle på jakttrofeer og vise at man hadde lagt ned de farligste dyrene. Så derfor er de fem store mer myntet på manndom enn dyrenes størrelse.

Manndommen – jegernes storhet ble bevist når man hadde jakttrofeer av elefant, nesehorn, løve, leopard og afrikansk bøffel. Ingen av disse dyrene er å spøke med.

Men uttrykket lever, og i dag er det turistene som tiltrekkes av disse fem store – og jakttrofeene lagres på film eller digitalt. Alle som drar på safari i Tanzania får se mange elefanter, løver og bøfler.

Du skal ha uflaks om du ikke ser nesehorn, mens det dyret som er vanskeligst å oppdage er leoparden. Den lever tilbaketrukket om dagen, gjerne liggende diskret oppe i et tre.

Erfarne guider og sjåfører er de som vanligvis oppdager disse flotte kattedyrene. Men følg med – det gir raskere hjerteslag når du oppdager konturene av en leopard oppe i en trekrone.

Hvor kan du se De fem store i Tanzania?

Elefanter ser du helt sikker i Lake Manyara, Ngorongoro, Serengeti og Tarangire.I Arusha nasjonalpark er det mer usikkert om du får den sjansen. Elefanter fra enslige individer til flokker på mellom 20-25 dyr, smått og stort. De kan bli opptil fire meter høye og veie 10 tonn.

Løver vil du helt sikker oppleve i, Ngorongoro og Serengeti. Mindre sjanse i Tarangire og Lake Manyara og kun med stor flaks i Arusha nasjonalpark.

Nesehorn har du størst sjanse til å se i Ngorongoro, og muligens i Serengeti.Det kan hende du får oppleve den i Tarangire. Men den finnes ikke i verken Lake Manyara eller Arusha nasjonalpark.

Afrikansk bøffel opplever du helt sikkert i Ngorongoro, og Serengeti.De er langt mer sjeldne både i Tarangire Lake Manyara og Arusha nasjonalpark.

Leoparden er den mest sjeldne av de fem store. Serengeti er det sikreste tipset. Her er leoparden vanlig. Både i Ngorongoro, Tarangire, Lake Manyara og Arusha nasjonalpark skal du ha litt mer hell med deg for å se en leopard.

Flotte jakttrofeer – i kameraet…Jakttrofeer for resten av livet.

Og ikke å forglemme alle de fargerike, vennlige og glade mennesker du møter underveis!

Liker du artikkelen om Safari og mennesker i Afrika?

Liker du artikkelen om Safari og mennesker i Afrika, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Vil du ha nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.