Home Destinasjoner Sen sommerferie i år – her er noen tips

Sen sommerferie i år – her er noen tips

by Per Henriksen
Sen sommerferie

Sen sommerferie i år, her er noen tips i vårt langstrakte land. Vår nordligste landsdel byr på urørt naturprakt som hvert år tiltrekker seg turister fra hele verden. Særlig har Lofoten blitt ensbetydende med sommerferieeventyr. Den idylliske øygruppen byr på fjell og fjorder av aller mest storslagne sort. Vi la familieferien dit for noen år siden. Vi leide rorbu, dro på fisketur, og utforsket landskapet i bobil.

Nordkapp er et norsk ikon. Det er vel få motiver som er mer populære blant tilreisende turister enn utsikten fra platået som utgjør Europas nordligste punkt. Visste du at det finnes et eget museum inne i selve fjellmuseet til minne for thailandsk kongebesøk? Kong Rama V var i 1907 heldig nok til å oppleve Nordkapps naturprakt, og det gir en virkelig følelse av historisk sus å besøke minnesmerket, den dag i dag.

Husk for all del også å sjekke det samiske kultursenteret når du besøker Nordkapp. Der kan du lære mer om samenes fascinerende historie og eksotiske kultur.

Sen sommerferie er mulig i hele landet

Lyngsalpene forbindes kanskje særlig med vinteridrett, men om sommeren er den billedskjønne fjellkjeden perfekt egnet for eventyr i form av klatring og fallskjermhopping.

I Nord-Norges største by, Tromsø, finnes det også muligheter for å ta seg et sommereventyr. Fjellheisen som ligger i den fasjonable forstaden, Tromsdalen, frakter hvert år mange tusen turister mer enn 300 meter opp på fjellet på bare noen få minutter. Utsikten fra toppen er uslåelig.   

Selv de mest eventyrlige sommerferier kan by på mulighet til å slappe av innendørs. Det gjelder særlig når man har med nordnorsk vær å gjøre. Da kan det være fint å slappe av med spill på telefonen. Liker du å hygge deg i ledige øyeblikk kan du bruke en bonusfinner for å spore opp egnede tilbud.

Selv de mest eventyrlige sommerferier kan by på mulighet til å slappe av innendørs. Det gjelder særlig når man har med nordnorsk vær å gjøre. Selv synes jeg det kan være fint å slappe av med spill på telefonen.

Ferieeventyr på Vestlandet

Sen sommerferie
Trollstigen. Foto: Jason Busa/Dreamstime.

Vestlandets naturprakt er berømt verden over. Sognefjorden, Hardangerfjorden og Geirangerfjorden må være blant de mest fotograferte kystlandskapene på kloden.

Det er mange måter å utforske Vestlandet på. Mange synes det ikke går an å gjøre det bedre enn å ta et cruise opp langs fjordene. Selv synes jeg det er best å reise på egen hånd. Vi har brukt bobil her også, og nytt landeveiens frihet.

Trollstigen er bortimot en nødvendig destinasjon. Veistykket som slynger seg oppover fjellet fra Valldal til Åndalsnes byr på helt spektakulær utsikt. Stigen stiger over 1000 meter til værs, så vær obs på at det kan være glatt selv om sommeren. Å møte busser som forserer de nåletrange svingene er en opplevelse i seg selv. Øverst har de laget et flott turistsenter, med et utsiktsplatå som byr på uslåelig utsyn. Kjøreturen nedover er til å få gysninger av, bratt er det.

Hva med sommereventyr i storbyen?

Sen sommerferie
Fiskebryggen i Bergen. Foto: Nataliia Sokolovska | Dreamstime

Det er ikke bare naturopplevelser som kan by på en eventyrlig Norges-ferie i sommer, også våre storbyer har mye å tilby oss alle.

I Bergen ligger flere av mine favorittsteder å besøke her til lands. Bryggen for eksempel er nydelig, gammel arkitektur med historie helt tilbake til 1200-tallet. De historiske bryggene av tre langs havnen bærer tydelig preg fra den gang Bergen var en Hansa-by og Norges hovedstad. Har du lyst å skjemme deg litt bort, er Bergens fiskemarked virkelig å anbefale. Her finner du dagens ferske fangst. Et måltid her må du bare unne deg en gang i livet. Billig er det ikke, men vel verdt det!

Oslo er Norges hovedstad også når det gjelder storbyferie, idet minste slik jeg ser det. Jeg ynder å vandre langs Aker Brygge på en godværsdag, eller slappe av med uslåelig kafé og restauranttilbud når du skal ha sen sommerferie.  

Men Oslo er verd mange egne artikler.

Spørsmål og svar

1. Hva er den beste måten å utforske Norge på?
Mange liker å utforske Norge i bobil, eller egen bil – båtferie er også populært.

2. Er det alltid dyrt å feriere i Norge?
Nei, ved å legge ting til rette, og f.eks. kutte ned på restaurantbesøk kan du gjøre Norgesferien overkommelig.

3. Kan jeg feriere i Norge uten å bo på hotell?
Klart det – det finnes mange gode campingplasser over hele landet eller å leie hytte.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.