Hjem Destinasjoner Gøteborg: Skattejakt i Sveriges shoppingby

Gøteborg: Skattejakt i Sveriges shoppingby

av Yvette-Marie Solem

Gøteborg: Stadig flere har fått sansen for ferier med fokus på design og luksus. Gøteborg har seilet opp som et mekka for design entusiastene, og nå bugner byen av butikker, restauranter og hoteller som satser på trendy design ned spesiell innredning. Velg og vrak mellom nytt og gammelt, bo som en rockestjerne og bestill drinker på et meksikansk «bordell» anno 1918. Her kommer de heteste tipsene for en designferie av de sjeldne.

Designskatter 

Jakter man etter designskatter fra svunnen tid, ta turen innom Bebop Antik i Gøteborg. Butikken spesialiserer seg på skandinavisk design, med hovedvekt på møbler mellom 1920 og 1970, men har også et bredt utvalg av keramikk, porselen, smykker, glass og tekstiler. Her finner man unike design av Wegner, Mogensen, Jacobsen og Juhl – alle de store designerne som satte skandinavisk design på kartet.

Hvor: Kaponjärgatan 4

Funksjonell designhverdag

For design- og forbruksvarer i enkel design og høy kvalitet, er Krypton Form stedet å dra. Butikken er kjent for den prisbelønte lysestaken Julius, som gjør ethvert hjem lysende trendy. Andre kjente designmerker som Royal Copenhagen og Georg Jensen er også å finne hos Krypton Form, som har som hovedfilosofi at alle varene i butikken skal være funksjonelle i hverdagen.

Hvor: Vallgatan 17

-Ja kjære, hva synes du om denne vasen? Her fra Artilleriet i Gøteborg

-Ja kjære, hva synes du om denne vasen? Her fra Artilleriet i Gøteborg

Gøteborgs mest eklektiske sortiment

Artilleriet i Gøteborger en innredning- og designbutikk, kjent for sitt eklektiske sortiment (ekletisk: som blander elementer fra ulike områder for å skape egne eller nye løsninger) av klassiske vintagemøbler og moderne samtidsdesign fra verden over. Butikken blir hyllet av interiørbransjen for sin unike miks av møbler fra både veletablerte designere, og mer ukjente «up and coming»-talenter.

Hvor: Magasinsgatan 19

Genialitet og galskap

Midt i havnen i Lindholmen ligger Cuckoo’s Nest – en restaurant og bar på grensen mellom genialitet og galskap. Restauranten er innredet av det kjente designbyrået Stylt, med norske Erik Nissen Johansen i spissen, og innredningen står virkelig i stil med navnet. Dersom man er i Gøteborg, er det virkelig verdt å ta turen innom Cuckoo’s Nest for et spennende måltid eller en forfriskende drink mellom shoppingslagene.

Hvor: Lindhomspiren 4

Helhetsopplevelse i toppklasse

Linnéa Art Restaurant er stedet hvor kokker møter kunstnere. Temaet i restauranten er vakker glasskunst fra noen av verdens fremste glasskunstnere. I 2014 fikk kjøkkensjefen Edin Dzemat utmerkelsen «Årets Rising Star» av White Guide, på grunn av sin innovative kjøkkenkunst. Konseptet på Linnéa Art Restaurant i Gøteborg er helt unikt, og målet er å skape en helhetsopplevelse i toppklasse.

Hvor: Södra vägen 32

En hyllest til Puta Madre

Den populære baren og restauranten Puta Madre er en hyllest til den kjente meksikanske bordellmammaen fra Tijuana. Her stiger du inn i en atmosfære fra det glade tyvetall. I ekte bordellstil er stedet innredet med røde draperier, vakre tapeter og krystallkroner. Dette er virkelig stedet for å nyte sterke meksikanske smaker – og med Nordens største tequilasortiment er stemningen sikret.

Hvor: Magasinsgatan 3

Bo som en rockestjerne

Sjarmerende Hotel Flora ligger sentralt i Gøteborg, og er kjent for å huse store motepersonligheter. For en natt bare en rockestjerne verdig, er The Rock Room innredet med denim og skinn, det ultimate valget. Føler du imidlertid mer for en romantisk drømmenatt, book deg inn på delikate og rosa Lady Flora Room. Hvert rom er nemlig designet i forskjellige tema, og ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

Hvor: Grönsakstorget 2

Himmelsk utsikt – prikken over i-en

I 25. etasje i et av Gothia Towers glasstårn, ligger det lille og moderne femstjernershotellet Upper House. Midt i hjertet av Gøteborg finner ethvert luksusdyr noe for sin smak – slapp av på orientalsk spa og nyt stjernespekkede matopplevelser. De eksklusive interiørfinessene preget av skandinavisk design står for prikken over i-en, naturligvis i kombinasjon med den himmelske utsikten.

Hvor: Mässans gata 24

Les også:

Slottsferie – herskapelig liv i Sverige

25 kalde år på ishotell

 

 

Du vil sikkert like disse artiklene også