Home Din reiseartikkel Guide til Andalucia, der gitarer og flamenco gnistrer

Guide til Andalucia, der gitarer og flamenco gnistrer

by Reiseliv

Guide til Andalucia: Det er nemlig vakkert i Andalucia – i sørlige Spania. Med det rette blikket oppdager du flotte kyster mot Middelhavet og Atlanterhavet og et spennende, mangfoldig innland. Små sjarmerende landsbyer, spansk folkeliv, tradisjoner, god mat og vin og kanskje det mest spanske av alt: Ekte flamenco og fargerike festivaler. Her er det ikke bare god temperatur fra naturens side, men også varme mennesker med gode smil og flørtende øyne.

Andalucia er strekningene Costa Tropical, Costa de la Luz og Costa del Sol favoritter blant solhungrige turister. Kysten ved Granada og Marbella, hovedstaden i Málagas strandparadis, er også flittig besøkt av turister som søker sol, avspenning, forlystelser, muligheten til å gjøre en god handel, og kanskje til og med se en kjendis eller to.

De største byene i Andalucia er Màlaga, Sevilla, Granada, Marbella, Cadiz, Còrdoba, Huelva, Almerìa, Jàen.

Guide til Andalucia – Unn deg et besøk til Córdoba!

Córdoba som ligger i sør- Spania er en meget vakker by, rik på gammel historie. Dette er også grunnen til at tretti monumenter i gamlebyen i 1994 ble kåret av UNESCO som verneverdig kulturarv. Byens arkitektur, historie og kultur er en sammensmelting av muslimsk, jødisk og islamsk religion.

Alle disse bebodde Córdobas gater for flere hundre år siden, og dette har resultert i synagoger, jødiske bydeler, moskeer, festningsmurer, arabiske bad, kloster, palasser, kirker etc. I tillegg er gamlebyens små, trange smug med hvitkalkede hus fulle av koselige tapasbarer hvor det serveres sherry (fino) og typiske lokale retter.

I gamlebyen arrangeres det også fantastiske flamencoshow i utendørs bakgårder, til glede for både innfødte og turister. Så er du i Andalucia, eller i Madrid for den saks skyld (1 time og 40 minutter med hutigtoget AVE), ta turen innom!

Rundtur med båt

Ønsker du å oppleve Ceuta, som er den ene av to spanske provinser i Afrika, kan vi anbefale en rundtur med fastferry. Denne starter i Málaga, kjører nedover Solkysten, via Algeciras til Ceuta. Videre drar båten til Tetuan i Marokko hvor det inkludert i pakken er overnatting på et fire stjernes hotell. To dager tilbringes i Afrika, og deretter går turen tilbake igjen til Algeciras. Prisen for turen er avhengig av sesong, størrelse på lugar etc.

La Ruta Americana

“La Ruta Americana” er en av flere ruter Turistmyndighetene i Cádiz har utviklet den senere tid. Ruten knytter sammen båndene mellom Cádiz og Latin- Amerika og fokuserer på de kulturelle sporene denne forbindelsen har etterlatt seg i Cádiz.

Columbus valgte Cádiz som havn for sin andre og fjerde reise til Amerika. I løpet av turen kan du besøke palass, den gamle tollstasjonen for Cuba og Filippinene, utkikkstårnene, herbergene som ble bygget for å huse predikantmunkene som ventet på å bli utsendt osv.

Picasso – nå også i Málaga

Museet åpnet i oktober 2003, og er blitt gjort mulig takket være private donasjoner. Arvingene Christine og Bernard Ruiz- Picasso har respektivt donert 133 og 22 arbeid hver, blant disse oljemaleri, skulpturer, tegninger, keramikk, notisbok med tegninger fra Royan- serien etc. I tillegg skal det utstilles noen andre arbeid, og totalt kommer samlingen som skal utstilles opp i 204 arbeid. Selv om det er vanskelig å estimere en total verdi av samlingen, har Sotheby´s i London kommet frem til en sum på rundt 176 millioner euro.

Til å huse denne fantastiske Picasso- samlingen, har Andalucias Turistråd gått til innkjøp av el Palacio de los Condes de Buenavista- Palasset til Greven av Buenavista. Dette dateres tilbake til 1600- tallet og er et historisk bygg med en blanding av renessanse og spansk- mauriske byggestil, med meget sentral beliggenhet i Malagas gamleby.

Guide: Flamenco-rute i Andalucia

Andalucia er kjent som Flamencoens hovedstad i Spania, og her finnes det en rekke turistruter en kan følge for å få et bedre innblikk i dansen og gitartradisjonene. Bajañi- Ruten er en populær rute: Den starter i Algeciras, og grunnen er en mann med navn Paco de Lucía. Han ble født i denne byen i 1947 og er en legende i Spania innen flamencomusikk.

Her kan en blant annet besøke hans fødested og mausoleet hvor han ligger gravlagt. Ruten fortsetter deretter videre til San Fernando. Her bodde José Monge Cruz før hans veier ble krysset med Paco de Lucía og de slo seg sammen og ble en av Spanias mest kjente duoer innen flamenco.

Videre går turen til Sanlucar de Barrameda og Jerez de la Frontera, før den avsluttes i Morón de la Frontera etter ca. fire dager. I alle disse landsbyene vil du finne fødested til noen av Spanias mest kjente flamencomusikere, du kan besøke flamenco- tavernaer, butikker som har spesialisert seg på flamencogjenstander, skoler, sentre osv.

Du kan lytte til flamencomusikk, reservere middager med førsteklasses flamencoshow, kjøpe billetter til flamenco show, konserter og festivaler og innhente informasjon om hvor man kan lære å danse, spille og synge flamenco.

Hest for alle penga

SICAB er messen hvor hesten står i fokus. Nærmere bestemt, den rene spanske hesterasen. Det finnes ingen andre messer i verden hvor én eneste hesterase tiltrekker seg et så stort antall eksemplarer.

Solkysten har investert en del penger i å oppgradere sin allerede eksisterende webportal, www.visitcostadelsol.com Under kapittelet “Tematisk Turisme” er det nå lagt inn en omfattende oversikt over de mer enn hundre strendene som ligger i området. De ligger både inndelt etter sone og i alfabetisk orden, og en finner en beskrivelse og bilde av hver av strendene. I tillegg til strandoversikten, har en også laget en link over “adveture- aktivitene” Costa del Sol tilbyr. Her finner du informasjon om ankomst, anbefalte periode, type aktivitet og klima.

Baeza og Úbeda

Lyst til å oppleve nye “skatter” i Andalucia? De to små, koselige landsbyene Baeza og Úbeda er vel verdt et besøk! De er to av de eldste byene i Jaén, og håper i 2003 å bli utnevnt som bevarelsesverdig kulturarv av UNESCO. Vakre bygninger preger stedene, og i Úbeda har den kjente hotellkjeden Paradores inntatt en av dem. Kjøkkenet i Jáen er kjent for sin bruk av olivenolje, og det er kanskje ikke rart siden provinsen er verdens største produsent av nettopp dette produktet.

De to byene ligger kun tyve minutters kjøretur fra hverandre. Etter Baeza, anbefales en tur til Úbeda. Her kan du spise meget bra!

Tyrefekter-museum i Sevilla

Har du lyst til å lære om historie og tradisjon bak tyrefekterkunsten i Spania, kan du ta deg et besøk til tyrefekter museet og den flotte tyrefekterarenaen i Sevilla. Her er det guidet besøk på engelsk, fra 09:30-14:00 og 15:00-19:00, hver dag hele uken.

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.