Home Historien om et reisemål Jubel i Holmenkollen!

Jubel i Holmenkollen!

by Reiseliv
RL Holmenkollen.jpg

Jubel i Holmenkollen! Oslo har verdens mest berømte skiarena. Og denne helgen er Holmenkollrennet igang igjern! Holmenkollen igjen å vise frem verdens beste publikum. I år har både kombinert og hopp kvinner sin finale i verdenscupen i Holmenkollen.

Ambisjonen er å fylle tribunene og marka med 100 000 mennesker 15.-17.mars 2013.

Holmenkollrennene består av fire arrangementer som alle er del av den årlige, verdensomfattende FIS World Cup i hopp (menn og kvinner), kombinert og langrenn.Holmenkollrennene er en av de få gangene der alle Nordiske FIS disipliner er samlet på ett sted.

Skiforeningen og Norges Skiforbund står for selve gjennomføringen av arrangementet, og deler det økonomisk ansvaret. Det forventes ca. 350 utøvere fra 40 nasjoner, 300 pressefolk og mange millioner TV-seere.

Skiforeningen har arrangert Holmenkollrennene i over 125 år, og World Cup Nordisk er arrangert siden 1980. Holmenkollrennene blir betegnet som Norges andre nasjonaldag. Det er røde roser i kinnene, pølser på termos og flagg i sekken. 15.-17.mars kan du være en del av det berømte Kollenbrølet, og oppleve skiheltene på nært hold.

I år har både kombinert og hopp kvinner sin finale i verdenscupen i Holmenkollen. Helgen starter med både hopp og langrenn for kombinertutøverne på fredagen.

Lørdagen er det klart for et tøft oppgjør i langrennsporet med Northug og co i den knallharde fem-mila.

Søndagen byr både på tre-mil for kvinner og hopp menn og kvinner, for første gang hopper kvinnene i stor bakke. Billettprisene vil bli lavere enn for 5 år siden, og er halvert fra fjoråret noe som betyr at en familie med barn under 13 år kan komme inn i hopp- eller langrennstribunen for mindre enn det koster dem å gå på kino.

Inngang på sletta rundt hoppskåla med adgang til spennende barneaktiviteter vil koste enda mindre. Studenter får ytterligere 25 prosent rabatt. Skiforeningens medlemmer kommer gratis inn på sletta på Holmenkollsøndagen mot gyldig medlemsbevis.

For mer informasjon se www.ikollen.no

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.