Home Historisk artikkelarkiv Årets golfdestinasjon er Den Dominikanske Republikk

Årets golfdestinasjon er Den Dominikanske Republikk

by Reiseliv
2013-04-22 Dominikanske Republikk.jpg

Årets golfdestinasjon: Den Dominikanske Republikk er for andre gang blitt kåret til årets golfdestinasjon i Karibia og Latin-Amerika.

Prisen, som deles ut av golforganisasjonen IAGTO, anerkjenner det karibiske ferieparadiset som beste alternativ når norske golfentusiaster skal svinge golfkøllen under eksotiske himmelstrøk. Flere golfferiesteder og golfbaner i Den Dominikanske Republikk har nylig vunnet priser årets golfdestinasjon.

Noen av verdens mest spektakulære og utfordrende golfbaner ligger i Den Dominikanske Republikk, og paradislandet har nå for andre gang fått papir på at banene er de absolutt beste i Karibia og Latin-Amerika.

Uspolert natur og stort engasjement for golfsporten

Med et variert utvalg av mer enn 30 golfbaner, spesialdesignet av golflegender som blant andre Jack Nicklaus, Robert Trent Jones, Pete Dye og Nick Faldo, er landet i økende grad blitt et mål for golfentusiaster fra hele verden. I utvelgelsen av Den Dominikanske Republikk har IAGTO særlig lagt vekt på den fantastiske naturen og utsikten fra de mange golfbanene som ligger langs det Karibiske Hav i sør og Atlanterhavskysten i nord.»IAGTOs pris er en belønning for vårt engasjement for golfsporten. Vi er valgt til nummer én fordi golfbanene våre er i verdensklasse og fordi naturen vår er uspolert og storslått og vi dermed kan tilby alt man måtte ønske», sier Petra Cruz, talsperson for turistdepartementet i Den Dominikanske Republikk.

Prisregn over de dominikanske banene

Listen over heder til de dominikanske golfbanene slutter imidlertid ikke her. Luksusferiestedet «Punta Cana Resort & Club», som ligger i den østlige delen av landet, har fått prisen «Årets golfferiested i Karibia», som også deles ut av IAGTO. På Punta Cana Resort kan gjestene fritt benytte golfbanene, blant annet den berømte «La Cana and Corales», og en tredje bane ved navn «Hacienda» åpner snart.

Mest kjent er kanskje luksusferiestedet «Casa de Campo» på sørkysten. Stedet kan smykke seg med tittelen «Verdens beste golfferiested», ettersom det flere ganger har mottatt den ettertraktede «World Travel Awards», turistbransjens svar på Oscar.En av de mest kjente golfbanene på feriestedet er «Teeth of the Dog», som er designet av Pete Dye. Banen ligger rett ut mot vannet, og de to tidligere amerikanske presidentene Bill Clinton og George W. Bush er bare noen av de prominente personene som har spilt her. Også Ivan Lendl, Ricky Martin og Mikhail Gorbachev har finpusset sine handicaps på denne banen.IAGTO er en internasjonal golforganisasjon som ble opprettet i 1997 og har over 2000 medlemmer i form av turoperatører, golfferiesteder, hoteller, golfbaner, flyselskaper, turistråd m.m. i 90 forskjellige land.

Om Den dominikanske republikk

Christopher Columbus var den første turisten som la veien til Den dominikanske republikk helt tilbake i 1492. Siden har mange flere turister feriert her – blant dem de fem millionene som besøkte landet i 2012.Den dominikanske republikk har mer enn 25 spesialutformede golfbaner, og er utnevnt til den beste golfdestinasjonen i Karibia og Latin-Amerika av den internasjonale sammenslutningen av golfoperatører. I tillegg kan landet tilby feriesteder i luksusklassen, en fantastisk vakker natur samt storslåtte byer og sjarmerende landsbyer fylt med varme og vennlige dominikanere.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.