Home Historisk artikkelarkiv Åtte av verdens elver i Singapore

Åtte av verdens elver i Singapore

by Reiseliv
2013-05-06 Singapore elver.jpg

Åtte av verdens elver i Singapore: Singapore har lagt til enda en zoologisk hage i sin imponerende samling av dyreparker. I nye River Safari kan du blant annet oppleve sjeldne og truede dyrearter fra elver verden over – samt pandaene Jia Jia og Kai Kai.

Singapores nyeste attraksjon, River Safari, er byens nye, grønne pustehull som turistene kan trekke til når de skal fordøye den overveldende arkitekturen, shoppingturene og den altfor gode maten.

Opplev åtte av de vakreste elvene

River Safari er en 12 hektar stor ferskvannsbasert dyrepark som er delt inn i ulike elvemiljøer inspirert av kjente elver som Mississippi, Nilen, Yangtze og Amazonas. På sine 12 hektar – noe som tilsvarer tre fotballbaner – huser parken 5000 dyr fordelt på 300 arter, samt 150 forskjellige plantearter. I sommer åpner parken dessuten for båtturer der de besøkende kan oppleve de mange dyrene på nært hold.

Kjempepandaer og elvegiganter

Det ligger store opplevelser og venter i den nye dyreparken til den sørøstasiatiske bystaten – blant annet truede ferskvannskjemper som verdens største padde, kjempesalamanderen, den enorme ferskvannsrokken og den søramerikanske kjempeoteren som kan bli nesten to meter lang.Og ikke minst er River Safari også hjemmet til to pandaer. De to svart-hvite bjørnene heter Jia Jia og Kai Kai og holder til i en 1500 m2 stor, spesialbygd innhegning sammen med røde pandaer og gyldne fasaner.

Store dyr skal skape større fokus

Wildlife Reserves Singapore, som står bak River Safari og mange andre prisbelønte naturparker, håper at den nye parken kan sette fokus på verdens elvemiljøer og det mangfoldige dyrelivet som finnes der.«Vi gleder oss til å ønske gjestene våre velkommen og vise dem det fascinerende dyrelivet man finner ved elvene verden over.

lvehabitater forsvinner raskere enn skogs- og havhabitater, og derfor håper vi at River Safari kan bidra til å fremheve viktigheten av ferskvannsøkosystemer, og kanskje inspirere folk til å gjøre noe», sier Claire Chiang, leder for Wildlife Reserves Singapore.River Safari er Asias første og eneste elvedyrepark. Parken forventes å få 820 000 gjester hvert år, og den er nabo til tre andre dyreparker – blant annet prisbelønte Singapore Zoo.Du finner flere opplysninger om Singapore på www.yourSingapore.com

Liker du artikkelen Åtte av verdens elver i Singapore?

Liker du artikkelen Åtte av verdens elver i Singapore, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.