Home Historisk artikkelarkiv Barcelona er nærmere enn du tror

Barcelona er nærmere enn du tror

by Reiseliv
Barcelona er nærmere enn du tror

Barcelona er nærmere enn du tror: Barcelona; fotball, kunst og kultur, historie, mat og folkeliv. Denne spanske byen ved Middelhavet har også flotte strender for å kunne nyte solrike dager. Reiseliv gir deg tipsene.

Barcelona er for mange kjent som Gaudis by. Gaudi har satt sitt særegne preg på denne middelhavsbyen, og på vandring rundt i Barcelonas gater, støter man stadig på den katalanske arkitekten og kunstneren sine mesterverk: den fantastiske gotiske katedralen La Sagrada Familia, Güell parken og Casa Milá, for ikke å snakke om modernistkvarteret L’Eixample.

Allikevel, Barcelona har mye mer å tilby enn ”bare” Gaudi. Den er også hjembyen til verdensberømte kunstnere som Picasso, Miró og Dali, for å nevne noen, og deres mesterverk deres kan beundres i museer rundt om i byen. Barcelona er en honningkrukke for kunstinteresserte som, ved siden av Gaudi, kan få med seg mange spennende kunstopplevelser.

Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC)
er Katalonias nasjonale kunstmuseum. Museet holder hus i det berømte Palau Nacional, som ble bygget i 1929, og ligger ved Plaça d’Espanya. Bygningen er i seg selv verdt et besøk. Museet har en av verdens viktigste samlinger av romansk kunst med opprinnelse helt tilbake til det 11. og 12. århundre.

Museu d’Art Contemporani de Barcelona,
eller MACBA, er den katalanske hovedstadens museum for samtidskunst. Den store bygningen ligger på Plaça dels Àngels, som er en møteplass for både Barcelonas kunststudenter og skateboardere. Museet viser i all hovedsak katalansk og spansk kunst fra etterkrigstiden, og har både permanente utstillinger av spanske og internasjonale kunstnere, samt midlertidige utstillinger hvor man viser både malerier eller videoinstallasjoner.

Museu Picasso
består av fem sammenhengende palasser fra Middelalderen, og ligger i Barcelonas fascinerende gotiske bydel Barri Gòtic. Museet har, som navnet tilsier, en av verdens største samlinger av Picassos verker. Her kan du finne alt fra både hans avanserte skolebokskisser, til arbeider fra hans blå og rosa perioder. Museet vektlegger spesielt kunstnerens forhold til Barcelona, byen han bodde i fra han var tidlig i tenårene og helt fram til sin død.

Museu d’Historia de la Ciutat,
tar deg tilbake i Barcino, det romerske navnet for Barcelona, sin historie. I det byhistoriske museet kan du vandre rundt i underjordiske romerske ruiner der du blant annet kan se mosaikker, veggmalerier og andre arkeologiske funn. Et must for deg som vil forså Barcelona historie og den romerske innflytelsen på byen.

For mange er fotball en kunst i seg selv. Både ihuga fotballfans, og de som er noe mindre entusiastiske, bør få med seg en kamp på det legendariske stadionet Camp Nou. Der er stemningen er helt spesiell. Man kan også beundre historien til Barcelonas fotballklubb på Museu del FC Barcelona som holder hus inne på Camp Nou. Der kan man blant annet se alle trofeene som klubben har vunnet opp gjennom tidene, (og det er mange!)

Liker du artikkelen Barcelona er nærmere enn du tror?

Liker du artikkelen om Barcelona er nærmere enn du tror, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.