Home Historisk artikkelarkiv Vintur til Tsjekkia med sykkelturer og ridderturneringer

Vintur til Tsjekkia med sykkelturer og ridderturneringer

by Reiseliv
2013-05-08 Vintur Tsjekkia.jpg

Vintur til Tsjekkia: Tsjekkia er lite benyttet feriemål kombinert med vinturer. Landet kan by på spennende og prisbelønte viner. September er tiden for friske sykkelturer, historiske slott – og vinsmaking.

I tillegg er den spesielle tsjekkiske vinhøsten med ridderturneringer og hesteskokast en opplevelse i særklasse.

Enten du er ekte vinkjenner eller bare synes det er spennende å teste ut en ny vindestinasjon og lære litt om vinen du drikker en fredagskveld, har Tsjekkia masse opplevelser å by på.

På sykkel mellom vinrankene

I Tsjekkia snor severdige sykkelruter seg mellom vinmarker og landsbyer, og lokker med avslappende sykkelturer mellom vinrankene. Et imponerende nett av sykkelruter i innbydende terreng gjør det mulig å sykle fra vingård til vingård og unne seg velfortjente pauser med et glass god Pinot Gris.

Særlig det sørlige Moravia er ypperlig hvis man ønsker å utforske nye steder og oppleve vakker natur fra sykkelsetet samt besøke vinkjellere og se historiske monumenter på nært hold.

Vinkjeller på UNESCOs verdensarvliste

Lednice-Valtice-komplekset er et imponerende slottsanlegg mellom byene Lednice og Valtice i det sørøstlige Tsjekkia. I komplekset, som siden 1996 har stått på UNESCOs verdensarvliste, finner du slottskjellernes fristende og velassorterte vinsalong. Her kan du smake det som er kåret til de 100 beste vinene i Tsjekkias største og viktigste vinkonkurranse.

I tillegg til at slottskomplekset er både stort og vakkert, er det kjent for sin lange vintradisjon. Så hvis du ønsker å kjenne historiens sus, finnes det knapt et bedre sted enn her, hvor den romerske keiser Marcus Aurelius valgte å dyrke sine medbrakte vinranker, fordi han syntes at området inviterte til det.

Prisbelønt vin

Tsjekkia er sjelden det første landet man forbinder med internasjonalt prisbelønte viner, men med mange flotte resultater fra prestisjefylte konkurranser er dette en feil oppfatning. I den første utgaven av konkurransen Concours International des Vins de Terroir i Brignoles i Frankrike deltok tre tsjekkiske viner, og alle vant sølvmedaljer, mens det ble gullmedalje i The Michelangelo CCL Label International Wine Awards of South Africa.

Vinhøst på sensommeren

Begynnelsen av september er det beste tidspunktet hvis du ønsker å oppleve den tradisjonsrike tsjekkiske vinhøsten. I tillegg til å smake på mange spennende viner kan du for eksempel oppleve historiske markeder, ridderturneringer samt dans og musikk, og barna kan delta i kastekonkurranser med hestesko.

Under festivalen Pálava Vintage Festival 2013 i den sør-moravianske byen Mikulow kan du i perioden 6.–9. september få med deg både kulinariske og kulturelle gleder og begivenheter hjem i kofferten. Senere på høsten, nærmere bestemt 13.-14. september, kan du besøke Znojmo Historical Vintage 2013, hvor den unge og sprudlende vinspesialiteten burčák flyter i rikelige mengder.

Les mer om sykkelturer mellom vinrankene

Les mer om Lednice-Valtice-komplekset

Les mer om vinkåringene

Les mer om vinhøsten her og her

Liker du artikkelen Vintur til Tsjekkia?

Liker du artikkelen Vintur til Tsjekkia, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.