Home Historisk artikkelarkiv Nyeste hotelltrend i Bangkok

Nyeste hotelltrend i Bangkok

by Reiseliv
nyeste hotelltrend i bangkok

Nyeste hotelltrend i Bangkok i Thailand tilbyr naturnær og miljøbevisst overnatting – ikke bare ute på landsbygda, men også i urbane øko-hoteller midt i Bangkok.

Andre klare hotelltrender i Bangkok er for tiden sosiale hoteller for en nisjepreget målgruppe og personlige pensjonater.

Green Leaf Foundation i Thailand arbeider for økt miljøbevissthet innenfor turistnæringen, og organisasjonens prosjekt ”Green Hotels” har engasjert et tusentalls hoteller til å arbeide mer miljøvennlig med blant annet gjenvinning, redusert energiforbruk og vannsparing. På få år har miljøvennlige overnattingsalternativer på landsbygda blitt populært. Nå blomstrer grønne hoteller opp også i storbyen.

Nyeste hotelltrend i Bangkok er i tretoppen

I det nye Bangkok Tree House (bildet), som tilbyr elleve rom oppe i trærne i Bangkok, benytter man alternativ energi, dyrker egne organiske grønnsaker og tillater ikke bruk av insektgift.

– Bangkok er en spennende hotellby som ofte er først med det siste. Mange av de nye hotellene er småskala hoteller som tilbyr originale og interessante opplevelser for en utvalgt målgruppe. Hotellet er ikke lengre bare et sted å sove, men en hel opplevelse i seg selv, sier Mrs. Nalinee Pananon, sjef for Thailands turistbyrå i Stockholm.

Boutique-trenden opprettholdes, og nye småskala hoteller med personlig service velger å kalle seg Bed & Breakfast og satser mer på kultur, kunst og lokalkunnskap enn på luksus.

Sosiale hoteller er en annen overnattingstrend som har utviklet seg. Hit søker unge backpackere for å treffe og bli kjent med de øvrige som overnatter der. Foruten designvandrerhjem med enkle rom og en stor lobby for sosial omgang, kommer nå også lavprishotellene for reisende som bare vil ha en varm dusj og en komfortabel seng. Med en billig basispakke for kun rom kan gjestene betale for valgfrie alternativer, som for eksempel håndklær, hårtørrer, tv eller daglig rengjøring.

Her er noen tips om trendy hoteller i Bangkok:

Urban øko-overnatting nær naturen i storbyjungelen

Et unikt botilbud opp blant tretoppene i økologisk bygde rom eller under åpen himmel bare ti minutter til fots – det finnes ingen bilvei – fra Bangna BTS-stasjonen et kvarter fra det sentrale Bangkok. www.bangkoktreehouse.com/

Flere grønne oaser i og omkring Bangkok:www.thaivillas.comwww.ariyasom.comwww.sampranriverside.com

Lavprishotell som sosial møteplass

Designvandrerhjemmet Lub d Silom har små, enkle og funksjonelle flersengsrom til fordel for store felles, sosiale områder med gratis Internett for unge backpackere. Lavpriskjeden Tunes retter seg mot den samme målgruppen: Prisbevisste reisende som ønsker en varm dusj, å sove bekvemt og møte hyggelige mennesker. I tillegg til Tunes i Pattaya (en time fra Bangkoks flyplass) og Hat Yai, planlegges det ytterligere et Tunes i Bangkok og et i Phuket. http://silom.lubd.com/hostelamenities.htmlwww.tunehotels.com/our-hotels/pattaya

Småskala med personlig service

Når bare det aller beste er godt nok, velger flere og flere å ta inn på et eksklusivt boutiquehotell med få rom, en unik – gjerne historisk – innredning og upåklagelig service. The Eugeenia har fire suiter, 24 timers butlerservice og en veteranbil for gjestenes sightseeing. Med mindre luksus og mer personlighet vokser også B&B-trenden. Hotellene har bare noen få rom, og eieren er nærværende for å ta hånd om gjestene og gi dem et unikt innblikk i den lokale kulturen.www.theeugenia.com (fire rom)www.oldbangkokinn.com/index.php (10 rom)www.theserenebangkok.com (åtte rom) www.thebhuthorn.com (tre rom)

 

Liker du artikkelen om nyeste hotelltrend i Bangkok?

Liker du artikkelen om nyeste hotelltrend i Bangkok, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.