Home Historisk artikkelarkiv Læsø rundt på to hjul

Læsø rundt på to hjul

by Reiseliv
Danmark Læsø Sykkel 0907 Hoved.jpg

Læsø rundt på to hjul: Øya Læsø i Kattegat er hjemsted for sjøkrepser, kokesalt, skulpturelle tangtak og 2000 fastboende

Hvert år valfarter dessuten turister i hopetall til øya for å oppleve den unike naturen og de mange severdighetene fra sykkelsetet. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Læsø er nemlig flat som en pannekake, og øya er derfor som skapt for sykkelturisme.

Når ferien banker på døren, står tett samvær og unike opplevelser høyt på ønskelisten til både barnefamilier, pensjonister og forelskede par. Læsø på sykkel er da et godt ferievalg, for ute i det fri er det lett å smelte sammen med naturen og la seg forføre av imponerende utsikt, kvitrende fuglesang og duften av hav.

Læsø byr på opplevelser i rikt monn, så mulighetene er mange når sykkelferien skal planlegges. Når sykkelturistene blir trøtte i bena, står overnattingsstedene på øya klar med myke senger.

En bit av Læsø kan fint oppleves på én dag, men et lengre opphold lar deg virkelig nyte det gode øyliv og de mange opplevelsene øya byr på.

På hesteryggen i naturen

Besøkende som vil tilbringe flere dager på Læsø og ha full frihet til pauser når de føler for det, kan bare anskaffe seg et kart over Læsø og begi seg ut på sykkelen. Hvis jernhesten trenger hvile, behøver ikke det sette en stopper for opplevelsen. Det vakre naturområdet Rønnerne oppleves nemlig best fra ryggen til en islandshest, så her er det bare å sette bena i stigbøylene og la hesten føre deg.

Til de som satser på én dag fullpakket med opplevelser, tilbyr Færgeselskabet Læsø endagsturer hvor både ferjebillett, leie av sykkel, lunsj og ruteforslag er inkludert i prisen. Hvis familien ferierer på Nord-Jylland, er endagsturen en fin anledning til å slippe ungene fri på de små veiene og la dem føle friheten ved å sykle selv.

Et vell av opplevelser

En sykkeltur på Læsø kan for eksempel gå forbi Saltsyderiet, og når magen rumler, kan du unne deg en smaksopplevelse i form av ferske sjøkreps eller røkt skinke. Øya byr også på vakker natur, fantastiske badestrender, hyggelige tettsteder og spennende severdigheter.

I den vestlige delen av Læsø ligger Vesterø Kirke, som er en av Danmarks eldste. Den lille perlen er oppført i romansk byggestil, og her kan besøkende la seg imponere av et gotisk tårn og kalkmalerier fra 1500-tallet. Hvis syklistene ønsker et historisk avbrekk på ruten, er Søfarts- og Fiskerimuseet i Vesterø og Museumsgården På Lynget i Byrum fine muligheter. Begge steder er gullgruver av kunnskap om Læsøs historie og livet på øya.

Bestill på nettet

Det er mye som må overveies før sykkelen kan låses opp og pedalene tråkkes rundt. På nettsiden www.laesoe.nu kan sykkelentusiaster få hjelp til å planlegge turen i minste detalj eller rett og slett bare la seg inspirere til opplevelser. Siden inneholder nemlig mengder av informasjon som gjør det enkelt å sjekke både priser, overnattingsmuligheter, severdigheter og aktuelle arrangementer.

Når ferien er bestilt og ferjen har lagt til kai, er det bare å hoppe på sykkelen og begi seg ut på slettene på Læsø.

Fakta om Læsø

* Læsø ligger i Kattegat og har cirka 2000 innbyggere.
* Øya har et areal på 118 km2 og er 21 kilometer lang og 12 kilometer bred.
* Det er opptil sju daglige ferjeavganger fra Frederikshavn, og overfarten tar cirka en og en halv time.
* Ferjebilletter kan bestilles på www.laesoe-line.dk, og reservasjon er nødvendig for biler og endagsturer.
* Forskjellige former for pakkereiser, spesialtilbud og individuelt sammensatte turer kan bestilles på www.laesoe.nu, hvor besøkende også kan hente inspirasjon til opplevelser, overnattingsmuligheter og aktuelle arrangementer.
* Øya byr på en mengde spennende steder, for eksempel Læsø Uldstue, små butikker med rav og stein, gallerier og naturskjønne områder. Les mer på www.laesoe.dk.

Liker du artikkelen Læsø rundt på to hjul?

Liker du artikkelen Læsø rundt på to hjul, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Vil du ha nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.