Home Historisk artikkelarkiv Merenguefestival i Den dominikanske republikk

Merenguefestival i Den dominikanske republikk

by Per Henriksen
Dominikanske Republikk Merenguefestival 20011

Merenguefestival i Den dominikanske republikk er en årlig begivenhet. Hovedstaden Santo Domingo blir fylt med farger, dans og musikk når merenguefestivalen inntar gatene, barene og strendene.

Merenguefestivalen tiltrekker seg de største merenguetalentene fra hele verden. Hauger med turister som kaster seg på bølgen av energi fra danserne.

Merengue er en relativt enkel dans med kun ett trinn, men med mange variasjoner og vrikkebevegelser som gjør den annerledes og morsom.

Det hele startet på takterrassen til hotell Jaragua i 1963 under navnet «Friendship Week Dominican-Puerto Rican” – en festival beregnet på turister fra Puerto Rico, som hadde begynt å besøke landet.

Merenguefestival i Den dominikanske republikk

Hoftevrikking fra mørkets frembrudd til daggry: Begivenheten, som arrangeres av turistdepartementet i Den dominikanske republikk, åpner med en malerisk parade på El Malecón. Etter paraden følger forskjellige aktiviteter. I tillegg til hovedattraksjonen, som er forestillinger med berømte merengueorkestre, arrangeres det kunst- og håndverksutstillinger, matmesser og diverse konkurranser.

I alle kvartaler finner du dessuten amatør-DJ-er, og ølselskapene setter opp egne lydanlegg med levende orkestre som tiltrekker seg enormt med folk.

Alt er en del av den tradisjonelle merenguefestivalen, som er viet den Dominikanske Republikks nasjonaldans merengue.

Blant de første merenguesangene fra 1855 var “Ay Coco”, “Los Pastelitos”, “El Morrocoy” og “La Juana”.

Christopher Columbus var den første turisten som la veien til Den dominikanske republikk helt tilbake i 1492. Siden har mange flere turister feriert her – blant dem de fire millionene som besøkte landet i 2010.

Den dominikanske republikk har for øvrig mer enn 25 spesialutformede golfbaner. Landet er utnevnt til den beste golfdestinasjonen i Karibia og Latin-Amerika av den internasjonale sammenslutningen av golfoperatører.

I tillegg kan landet tilby feriesteder i luksusklassen, en fantastisk vakker natur samt storslåtte byer og sjarmerende landsbyer fylt med varme og vennlige dominikanere.

Lær å danse merengu på  YouTube

Les mer om Den dominikanske republikk

Liker du Merenguefestival i Den dominikanske republikk?

Liker du artikkelen om Merenguefestival i Den dominikanske republikk, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.